Arkadaşlar selamlar, yurtdışına taşınma gibi bir ihtimalim olabilir. Bundan dolayı da planlamalara şimdiden başladım. En büyük ihtiyacım olan bilgisayarımı da haliyle daha kompakt bir hale dönüştürmek zorunda kalabilirim. Olası ülke İngiltere gibi görünüyor ve şu anki sistemimi ve bana ait olan her şeyi satıp laptopa geçmeyi düşünüyorum. Bütçem 1.700-2300£ civarlarında olacak ama güç tüketimlerinin inanılmaz düşük olması kafamı çok karıştırıyor. Max-Q ekran kartlarının 115W-150W arasında değişen tüketimleri ciddi bir fark yaratır mı? Yani masaüstü 3070'i ile laptop 3070'i arasında bir fark mantık olarak olacaktır ama devasa farklar olur mu?
Bir laptopta aradığım özellikler;
1) işlemcisinin render gibi işlemlerde cuvallamaması.
2) taşınabilirlik olarak "takoz" gibi olmaması.
3) oyunlarda parasının hakkını verecek bir performans.
4) 90+ derecelerin üstüne çıkan saçma sapan değerleri görmemesi.
5) pil ömrünün ortalamanın üstünde olması.
Attığın laptopları çok incelemedim ama 3000 serisi laptopların önce benchmarkları ve incelemeleri çıksın öyle karar ver. Isınma sorunu olması veya çok sesli olması üzebilir. Şimdi özelliklerine bakarak bir karar verebilirsin ama ileride sorun yaşatabilir en iyisi bekleyip yaygınlaşınca araştırıp almak gibi.
Burda sana masasüstü daha mantıklı felan demiyecem. 3000 serisi ile 2000 serisi arasında bence çok bir fark yok 2080 yerine 2080 li bir laptopta alsanda çok bir fark olmaz. Ama 3080 de kararlıysan al. Render yaparken cpu çok ısınabilir ama sıkıntı çıkarmaz.
Çıkış fiyatı ne kadar olur bilmiyorum ama ASUS ROG Flow X13 modeline bakabilirsin. Harici olarak 3080 var ve işlemcisi de gayet güçlü, sanırım senin açından tek sıkıntısı 13 inç ekranı olması. Benim hayalimdeki bilgisayar o.
@Radeon RX 5500M sormayın hocam ya. Çok korkuyorum o kadar şeyi satacağım ve pişman olmak istemiyorum.
@msonen aynen öyle hocam. ROG Flow X13 mükemmel bir laptop ama 13" olması tam anlamıyla bir facia. Amaçlanan monitöre takılarak kullanılması ama benim için maalesef uygun değil.
Asıl merak ettiğim Max-Q olmayan modeller geçen sene gibi çıkacak mı yoksa bu sene Max-Q ile mi devam edecekler? Eğer Max-Q ile devam edeceklerse RTX 3070M'den 3080M'e geçmek için ekstra para verilir mi sizce? Bunda değer mi?
@Radeon RX 5500M sormayın hocam ya. Çok korkuyorum o kadar şeyi satacağım ve pişman olmak istemiyorum.
@msonen aynen öyle hocam. ROG Flow X13 mükemmel bir laptop ama 13" olması tam anlamıyla bir facia. Amaçlanan monitöre takılarak kullanılması ama benim için maalesef uygun değil.
Asıl merak ettiğim Max-Q olmayan modeller geçen sene gibi çıkacak mı yoksa bu sene Max-Q ile mi devam edecekler? Eğer Max-Q ile devam edeceklerse RTX 3070M'den 3080M'e geçmek için ekstra para verilir mi sizce? Bunda değer mi?