3000₺ Sistem Tavsiyesi

Bütçe
3000

CruaLHawK

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar iyi günler. Babamın halihazırda kullandığı sistemde Pentium E6700, NVIDIA G210, 2 GB RAM bulunmaktadır. Bu sistemi artık yükseltme şansımızın olmadığı için 3000₺ bandında bir sistem almayı düşünüyoruz. Parça parça alabiliriz zaten evde kendimiz yapacağız kurulumunu.

Babam ofis işleri ve Photoshop, Premiere gibi uygulamaları kullanıyor. Giriş seviyesinde YouTube ile ilgileniyor. APU sistem almayı düşündük çünkü bu sıralar ikinci el toplamak mantıklı gelmedi(virüs dolayısı ile). Bu fiyat bandında ne önerirsiniz? Ayrıca bu sistem nasıldır, alınır mı? Sizin önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teknobiyotik müşteri hizmetleri pek iyi değil (bence*). Ben ürün elime ulaşmadan sipaişi iptal ettim onaylandı 2 gün içinde 1,5 hafta geçti para gelmedi. O 1,5 hafta içinde birkaç kez aradık. Neyse şikayet var a yazdık. Şikayetinizi silmezseniz paranızı vermeyiz vs. gibi cümleler kullanıyorlar. Neyseki paramızı aldık ama 😅.

Pollux APU PRO | Game Garaj
Bu daha iyi. SSD'yi çıkartıp daha düşük fiyata alabilirsiniz.
Bize SSD şart ya. 240 GB da olsa olması lazım. Ayrıca bu kasada yeterli sayıda disk yeri var mıdır? Çünkü elimizde takılması gereken 3 tane HDD var ((.
Teknobiyotik müşteri hizmetleri pek iyi değil (bence*). Ben ürün elime ulaşmadan sipaişi iptal ettim onaylandı 2 gün içinde 1,5 hafta geçti para gelmedi. O 1,5 hafta içinde birkaç kez aradık. Neyse şikayet var a yazdık. Şikayetinizi silmezseniz paranızı vermeyiz vs. gibi cümleler kullanıyorlar. Neyseki paramızı aldık ama 😅.
Teşekkürler hocam geçmiş olsun.
i3 10100F- 728 TL
H410 AnAKART-550 TL
DDR4 8 GB RAM-300 TL
RX 560 -904 TL
Aerocool VX Plus 500W 300 TL
240 GB SSD - 250 TL
3032TL tuttu. Parçalara Akakçe'den baktım. Uzay montaj veya elinizde varsa eski kasanızı kullanabilirsiniz.
Aslında elimizde kasa ve PSU bulunuyor ama yeterli gelir mi tam bilmiyorum az sonra buraya PSU'nun değerlerini atarım. Kasamızda yeterli sayıda disk yeri olmadığı için kasa şart maalesef.

Bize SSD şart ya. 240 GB da olsa olması lazım. Ayrıca bu kasada yeterli sayıda disk yeri var mıdır? Çünkü elimizde takılması gereken 3 tane HDD var ((.

Teşekkürler hocam geçmiş olsun.

Aslında elimizde kasa ve PSU bulunuyor ama yeterli gelir mi tam bilmiyorum az sonra buraya PSU'nun değerlerini atarım. Kasamızda yeterli sayıda disk yeri olmadığı için kasa şart maalesef.
SSD çıkartıp 120lik bir tane alabilirsiniz. Ama yeteceğini sanmıyorum.

Arkadaşlar evde bulunan PSU'lar bunlar. APU sistem için yeterli olurlar mı?
SSD çıkartıp 120lik bir tane alabilirsiniz. Ama yeteceğini sanmıyorum.
Dediğiniz gibi 120 zor yeter. 240 almaya çalışacağız.

Dosya Ekleri

• 064947ac-96d0-4c8c-88e6-fe42869bf79f.jpg
    064947ac-96d0-4c8c-88e6-fe42869bf79f.jpg
    121,7 KB · Görüntüleme: 36
  • 401ead96-b53d-45c6-a9d2-e9fbf1b0b92c.jpg
    401ead96-b53d-45c6-a9d2-e9fbf1b0b92c.jpg
    159,4 KB · Görüntüleme: 36
Arkadaşlar evde bulunan PSU'lar bunlar. APU sistem için yeterli olurlar mı?

Dediğiniz gibi 120 zor yeter. 240 almaya çalışacağız.

Elinizdeki parçaları satabiliyorsanız tek tek satın. Gelen paranın bir kısmıyla güzel bir kasa alabilirsiniz. Aerocool VX Plus 500W modelini kendim kullanıyorum ve tavsiye ederim. Sessiz, ucuz ve bayağı dayanıklı, bulunduğum bölgede bu aralar çok sık elektrik kesintisi yaşamama rağmen sorunsuz çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı