3000 TL Altı PC Toplama

OlyJACKSON

Hectopat
Daha fazla  
  • İşlemci-Intel Kaby Lake Pentium G4620
  • Anakart-Asrock B150M Pro4
  • Ekran Kartı-Sapphire RX480 4GB
  • Bellek-Kingston DDR4 16GB(2x8) HyperX Fury Black 2400MHz 4GB
  • SSD-Kingston HyperX Fury 120GB
  • HDD-Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM
  • Güç Kaynağı-High Power 600W 80+ Bronze
  • Kasa-Dark N10 5 Fanlı

Kar ve performans elde etmek için i5 6400 işlemci + RX 470 ekran kartı yerine yeni nesil G4620 pentium işlemci + RX 480 ekran kartı ekledim. 200 TL en az kar ediyorum. Sizce darboğaz olur mu?

Bu da linki;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Beyler hadi ama çok mu zor bir soru sordum??

Hocam bence G4620 ile G4650 tercih etmelisin G4650'nin RX470 ile darboğaz yapmıycağını düşünmekteler. Biraz araştırmam sonucu öğrendim ama RX480 alırsan darboğaz yapabilir.

Darboğaz büyük ihtimal olucaktır i3 7100 rx 470 4Gb daha iyi olucaktır.

Beyler G4620, i3 6100'den iyi. Testlerine baktım ve yukarıdaki videoya göre bu dizilim iyimiş. FPS daha iyi ve 200 TL oynuyor :) Kesin net cevap verebilen olsa ve sistem topladığım yerde G4650 yoktu. Darboğazda sıkıntı olarak neler oluyor ki?

Son düzenleyen: Moderatör:
Beyler G4620 i3 6100 den iyi testlerine baktım ve yukarıdaki videoya göre bu dizilim iyimiş fps daha iyi ve 200 tl oynuyor :) kesin net cevap verebilen olsa ve sistem topladığım yerde G4650 yoktu

Darboğazda sıkıntı olarak neler oluyor ki??

i3 7100, 4620'den iyi tabi; ama fiyat farkı var. İşlemci zayıfsa, ekran kartının performansına ayak uyduramıyorsa, ekran kartının vereceği performansı kısıtlar. Ekran kartı güçlü bir işlemciyle örneğin; 80 FPS performans veriyorsa, ona yetmeyen, yetişemeyen işlemciyle 60-70 fps verir. Tabi işlemcinin ne kadar darboğaz yaptığına bağlı olarak değişir. i3-7100 de, G4620 de darboğaz yapabilir bazı oyunlarda; ama i3-7100 bi tık daha performanslı olduğu için daha az darboğaz yapar. (daha az FPS kaybı yaşatır.) Benim tavsiyem rx-470 ve üstü ekran kartları için, en az i5-6xxx serisi işlemci almandır. i5-4xxx serisini söylemiyorum. Performanslı ama eskide kaldı. Bu ekran kartları oldukça yüksek FPS veren ekran kartlarıdır. Ekran kartının tam performansını verebilmesini istiyorsan dediğim gibi yapmalısın. Bütçen yoksa da, darboğazı göze olarak ucuz işlemci alabilirsin. Ben her zaman dengeli sistem kurulmasından yanayım. Parçalar birbirine tam uyumla yetebilmeli.

Birincisi yukarida ismi gecmis ona cevap veriyorum, G4650 diye islemci yok. G4560,G4600,G4620 islemci bulunuyor.
RX480 ekran karti alinacaksa benim tercihimde tabiki I5 6. Veya 7.nesil islemcilerden yana. I3 islemci seriside dahil, pentium 7.nesil islemcilerde dahil en fazla RX470 olmalidir.
Ama eger islemciniz bir kac ay idare etsin, I5 islemci alicam zaten diyorsanizda alabilirsiniz. G4620+RX480 yabanci forumlarda kullananlar vardi. Ama tabikide darbogaz yasayacaksin. Karar senin.

RX 470 + i5 6400'e göre G4620 + RX 480 daha fazla FPS ve daha ucuza gelince bana cazip geldi. Bundan dolayı sorayım dedim bi de directx 12 ve vulkan destekli oyunlar büyük ihtimalle çıkacak ileriye yönelik hangi ikiliden daha karlı çıkabilirim?

Bu iki videoda var;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı