3000 TL AMD vs Intel Sistem

Kesinlikle. 3000 TL'ye i5 6400 RX 470 sistem kurulur. Bu laptopta SSD bile göremedim. O paranın içine SSD bile koyabilirsiniz. Masaüstü PC'nin bana göre en büyük avantajı yükseltme imkânının kolay, masrafının laptopa göre düşük olmasıdır. Eğer hâlâ laptop derseniz bu paranın iki katını gözden çıkarıp 3-4 yıl götürebilecek bir laptop alabilirsiniz.
Bir de önce var olan duruma bakmak gerek.
Ev çok mu küçük?
Oyunu her yerde oynamalı mıyım?

Yani diyorsun ki illa masaüstü al iyi masaüstü alsam. bu X550VX den daha iyi bir sistem olur mu

Masaüstü alırsanız daha yüksek kalitede oyun oynarsınız ve daha uzun ömürlü olur. Laptop bence okulda veya ofiste kullanmayacaksanız tercih etmeyin. Evde duran laptoptan hayır gelmez. :) Masaüstü toplarken sistem toplama rehberlerini iyi okuyun. Youtube'ta iki ekran kartı benchmark karşılaştırmalarına bakın. Hangi işlemci hangi ekran kartı için yeterli, hangisi için daha optimize bilmek gerekli. Yoksa ya darboğaz yaptırırsınız ya da paranızı israf edersiniz. Çok kaptırmayın tabi kendinizi bi anda benim gibi 2000TL'lik sistem düşünürken 4000TL yi gözden çıkarıverirsiniz :ROFL:

-3500TL'ye tam sistem i5 6400 ve RX470 toplayabilirsiniz. SSD ve 8GB RAM çıkarıp 3000'e getirmek bence aradaki performans farkı için çok mantıklı oluyor.
-2750TL'ye tam sistem GTX 1050Ti + i3 6100 toplanabilir veya 2600 TL'ye 1050Ti + Pentium G4560 toplanabilir. RX470'in altına düşecekseniz 1050Ti'dan başka bi kart önermiyorum. MSI GTX 1050Ti O.C. versiyonu iş görür. İşlemcide Pentium G4560 kurtarır ama tavsiyem i3 6100.

Anakart: B150
Ram: 8 GB
İşlemci: i5 6500
Ekran kartı: Galax 1060 6 GB
Kasa + PSU: 500W yeterli olacaktır.
HDD: 1 TB

3500 TL civarı alabilirsiniz. 7. nesil işlemci ve b250 anakartta kullanilabilir, şahsen RYZEN işlemcileri beklemek daha mantıklı olabilir.

Ben mi yanlış okuyorum bilmiyorum. Herkes Ryzen Ryzen diyor da 3 farkli model tanitildi. En dusuk fiyatlisi 329$. Fiyati Türkiye'de 1500 TL civarı olur. Daha dusuk bi model ne zaman gelir kimse bilmiyor. Gorunurde başka bir sey yok. Ben de derim AMD'ye Intel'den gelecek cevapları bekle. Bekle reis bekledikçe ucuzluyor zaten teknoloji.

Herkes Ryzen Ryzen diyor da 3 farkli model tanitildi. En dusuk fiyatlisi 329$. Fiyati Türkiye'de 1500 TL civarı olur.
329$ olan model muhtemelen 1200TL civarı olur. Inteldeki rakibine göre F/P olarak 2 katı avantaj sağlıyor. Düşük bütçe için uygun olmayabilir ama çok uygun. Yaza kadar giriş ve orta seviye işlemci beklememek gerek Zen serisinden. Çünkü henüz piyasada erimesi gereken stoklar var. En azından haziranı görmek gerek diye düşünüyorum. Çıktığında o işlemciler de muhtemelen F/P olarak en az 2 katını sunacaklar. Çünkü AMD'nin ömrünün yarısından fazlasını verdiği dilim giriş ve orta seviye ürünler.

329$ olan model muhtemelen 1200TL civarı olur. Inteldeki rakibine göre F/P olarak 2 katı avantaj sağlıyor. Düşük bütçe için uygun olmayabilir ama çok uygun. Yaza kadar giriş ve orta seviye işlemci beklememek gerek Zen serisinden. Çünkü henüz piyasada erimesi gereken stoklar var. En azından haziranı görmek gerek diye düşünüyorum. Çıktığında o işlemciler de muhtemelen F/P olarak en az 2 katını sunacaklar. Çünkü AMD'nin ömrünün yarısından fazlasını verdiği dilim giriş ve orta seviye ürünler.

330x1,18x3,60 1400 TL ediyor hocam. Vatan'da falan 1500TL'ye diğer sitelerde 1450TL'ye bulunur.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı