3000 TL ARGB destekli anakart önerisi

Celde

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar herkese selam,

Yeni bir sistem toplayacağım. Ekran kartım ikinci el olacak, RTX 3060 Ti veya RTX 3070 olarak düşünüyorum.
Ancak anakartta halen kararsızım. Hangi kartın konusuna baksam başka bir kartı da önermişler. Ben de kendimce bir fiyat listesi oluşturdum seçtiğim kartlardan ve bunların arasından en F/P olanı almak istiyorum sizlerin yardımıyla.

Bütçem 2500TL, en fazla 3000TL'ye çıkabilirim. Ancak ne kadar F/P bir kart alırsam benim için o kadar önemli.

İşlemciyi R5 5600 düşünüyorum ve anakartta ARGB desteği olmasını istiyorum bu yüzden listesini yaptığım kartlar haricinde kart önerecek arkadaşlar olursa 3000TL civarında (3000TL altında olursa daha iyi olur, bütçemi aşmak istemiyorum) ve ARGB destekli öneride bulunsun.

Sizce aşağıdaki kartlardan hangisi alınabilinir?

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Gigabyte B550M Aorus Elite anakart soketi AM4

3.016, 19TL.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Gigabyte B450 Aorus Elite v2, tek boy

2.773, 81TL ( buradaki tek boy ibaresi ne anlamadım pek )
Gigabyte B550 Gaming X V2

3.029, 00 TL.
ASRock B450M Pro4 r2.0 B450.

2.529 TL.
ASUS Prime B450M-A II ( bu kartta aradığım özellikler bulunmakta. Fiyatından dolayı ürüne sıcak bakıyorum açıkçası)

2200TL.
ASUS TUF Gaming B550M-E

2.939 TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gigabyte B550 Gaming X V2 alabilirsin, B450 Chipset'ten daha iyidir ve yenilenen bir anakart tavsiyemdir.

Ryzen 9 5950X 128GB'li sistemimizde Gigabyte B550 Aorus Elite V2 kullanıyoruz.

Birini al demeyeceğim fakat ARGB önemliyse B450 Aorus Pro kullanan biri olarak kesinlikle Gigabyte önermem. RGB Fusion programı çok kötü. Modlar ve özelleştirme seçenekleri çok az. 3. parti bir uygulama kullanman gerekir. Onu da Gigabyte B450 serisinde kullanamazsın.

Ben Aorus B450 kullanıyorum kasa cıvıl cıvıl her şey güzel çalışıyor modlarıda iyi hatta baya iyi .

Gigabyte B550 Gaming X V2 alabilirsin, B450 Chipset'ten daha iyidir ve yenilenen bir anakart tavsiyemdir.

Ryzen 9 5950X 128GB'li sistemimizde Gigabyte B550 Aorus Elite V2 kullanıyoruz.
Hocam peki diğer kartlarla arasıında çok fark var mı aradaki fiyat farkına değer mi ?

Çok mu yetersiz kalıyor hocam ? Ben çok argb ile uğraşmayacağım ancak işlemci soğutucu ve kasa fanlarını argb düşündüğüm için arada renkleriyle vs oynarım diye düşünüyordum.

Ben Aorus B450 kullanıyorum kasa cıvıl cıvıl her şey güzel çalışıyor modlarıda iyi hatta baya iyi .
Elinizde görsel var mı hocam bakabileceğim birde diğer kartlar hakkında bilginiz var mı ?
Bir yukarıdaki arkadaşta kartı pek önermemiş ama bilemedim.

B550 Chipsetli anakartlar yeni modeller ile daha uyumlu ve performanslı çalışıyorlar. Bu nedenle yeni teknolojilerle yapılmış yenilikçi ürünlere ağırlık verebilirsiniz. B450 Chipseti B550 chipsetinden daha stabil.

Ek olarak Gigabyte'ın hatırladığım kadarıyla B450 chipsetli anakartlarında biraz chipset ısınıyor.

Teşekkür ederim hocam tavsiyeniz için bende siz dedikten sonra iki kartı biraz karşılaştırdım dediğiniz gibi donanım olarak b450den daha üstün bir kartmış. Aradaki fiyat farkına değecek gibi duruyor.

Çok mu yetersiz kalıyor hocam ? Ben çok argb ile uğraşmayacağım ancak işlemci soğutucu ve kasa fanlarını argb düşündüğüm için arada renkleriyle vs oynarım diye düşünüyordum.
"Çok mu"dan kastınız ne onu bilemiyorum. Benim için fazlasıyla yetersiz. Alırken pek heyecanlı almıştım ARGB sistem kuracağım diye. RGB Fusion kursağımda bıraktı. Adam akıllı ARGB dalga efekti bile yok. Önceden yüklü mod sayısi zaten az. Olan modlar da çok kötü. Mod özelleştirme falan da yok. Önceden yüklenen modlara mahkumsunuz. Maksimum hız ve parlaklık ayarlayabilirsiniz.

Ek olarak diğer sistem bileşenleriyle senkron yapamıyorum. Destek listesinde olmasına rağmen Trident Z RGB RAM'leri algılamıyor. Zaten klavye, ekran kartı falan aynı marka almazsan çoğunlukla desteklenmiyor anakart uygulamalarında.

Eğer ARGB deneyimini dibine kadar yaşamak istiyorsanız Corsair'in iç USB portuna bağlanan kontrolcülerinden alacaksınız. Hem her şeyi senkron edebilirsiniz hem de çok fazla mod var. İsterseniz kendiniz mod oluşturabiliyor, internetten oluşturulan modları indirebiliyorsunuz. Ancak bu kontrolcüler de fazlasıyla tuzlu.

Ben video falan atamayacağım ancak youtube'dan bir RGB Fusion videosuna bakın. Modları görün. Ne istediğinizi kararlaştırın. Uygulamayı beğenir misiniz, işinizi görür mü karar verin.

Videosunu internetten izledim hocam dediğiniz gibi sınırlı bir yazılım ancak diğer markaların yazılımlarına da baktım aralarında çok fazla bir fark yok gibi. Şuan için Rgb fusion uygulaması bana yeterli gelecek gibi ancak diğer bileşenlerle uyum problemi yaratması çok can sıkıcı açıkçası böyle bir şey yaşarsam kesinlikle bana saça baş yoldurur.
Corsairin ürünü neredeyse bir anakart fiyatında ancak ürün baya başarılı duruyor.

diğer bileşenlerle uyum problemi yaratması çok can sıkıcı açıkçası böyle bir şey yaşarsam kesinlikle bana saça baş yoldurur.
Diğer parçalarınız neler?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…