3000 TL Civarı Monitör Dahil Sistem

Yuryevna

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba.
Hem rahatça oyun oynamak hem de Photoshop ve tasarım için bazı 3D programları kullanacağım bir sistem toplamam gerekiyor.

Kasa için 2500TL civarı (biraz esnetilebilir).
Monitör için de 500-550 lira (Güzel bir monitör istiyorum ips var kafamda 23" civarı düşünüyorum).

Toplamda 3000TL. ama 3100-3200'e kadar da esnetebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sistemi alabilirsin. Monitör senin işini görecektir. Hayırlı olsun

Bu sistemi alabilirsin. Monitör senin işini görecektir. Hayırlı olsun
Eki Görüntüle 111238

Öncelikle cevap için teşekkür ederim.
GTX970 diğer markalarla arasında 300-400 lira fark var. Sıkıntı olur mu Galaxy marka olması.
Bir de ssd'den fedakarlık yapıp monitörü birkaç inch büyütüp ips yapsak olmaz mı ?
Hardcore gamer değilim ama heves ettiğim oyunları da rahatça oynamak istiyorum

Ben kendi çapımda şöyle bir sistem toplamıştım. ekran kartına 170 lira ekleyip 4gb olacak.
bunun gibi bir şey nasıl olur?

Sizin sisteminiz de güzel. Yalnız işlemciyi o kadar yüksek tutmaya gerek yok 4460 yeterlidir. Genel olarak MSI ve Asus öneriyoruz ekran kartı markalarında. Seçtiğiniz kart GTX 960 ile 970 arası ama siz yinede alın. 4 GB olması gelecek açısından da avantaj sağlar. SSD ise daha sonra alınabilir tabii ki hemen almaya gerek yok. Anakart olarak şunu alın bence daha ucuz. MSI H81M PRO-VD DDR3 1600MHz S+V+GL+16X 1150p

Bende alternatif sistem olarak bunu bırakayım. Ama monitör hariç.

Ara Toplam2.472,33 TL
Toplam KDV445,02 TL
Sepet Toplam Fiyatı2.917,35 TL
[TBODY] [/TBODY]

Galaxy iyi bir markadır. Ürünlerinde kaliteli bileşenler kullanıyor ve performansı da gayet iyi. Hiçbir sorun çıkarmaz, ondan şüphen olmasın.
SSD hemen almak zorunda değilsin. İlerki zamanlarda da ekleme yapabilirsin.
I5 4690 almana hiç gerek yok. I5 4460 hem oyun hem render için yeterli bir işlemcidir.
Monitörü IPS istemişsiniz. Oyun oynayacaksanız aslında IPS almanın pek de bir anlamı yok. Boyutu büyütebiliriz. Size şunu öneririm;
- 23 AOC I2369V LED IPS GÜMÜŞ D-SUB + DVI
R9 380 arkadaşımızın da dediği gibi GTX 960-970 arası bir ekran kartıdır. GTX 970 sizin için daha iyi olacaktır.
Tekrardan üstüne basarak söylüyorum,GALAX markasında hiçbir şüpheniz olmasın. Gayet kaliteli bir markadır

Anladım teşekkürler cevaplar için, Şu an içimi rahatlattınız baya
Benim odada ışığın vurma açısı ve şu an kullandığım laptopun ekranından dolayı bu yansıma olayı beni çok bezdirdi.Laptopun ekranı çok kötü o yüzden güzel bir monitör, kaliteli görüntü istiyorum.Ips'i de yeni duydum, araştırdım biraz, o yüzden öyle dedim.
Son yazılan sistem şu an için çok yakın duruyor bana.

Kafama takılan bazı şeyler var ilk defa sistem toplayacağım için mazur görün:

Ses kalitesini etkileyen şey burada anakart mı oluyor?
Monitör bağlantısını yaparken monitör, ekran kartı ve anakart arasında bir uyum olması gerekiyor mu hdmi, dvi vs. durumuna göre.
İşletim sistemi orijinali çok pahalı. Pc toplayınca işletim sistemini korsan mı kullanacağız. Başka bir yöntemi var mı?
Ekran kartlarındaki OC, PHOC bunun gibi bir iki ibare daha vardı ne anlama geliyor.OC overclock mu oluyor? Sistemde herhangi bir overclok yapmayı düşünmüyorum belirtiyim de.
Bir de anakartın, ekran kartı ve işlemciye kıyasla ucuz olması sıkıntı çıkarır mı? bu boğma olayı mı ne diyorlardı.

Son düzenleme:
Ses kalitesini etkileyen şey dediğiniz gibi anakart. Anakartın üzerinde kendiliğinden bir ses kartı bulunuyor. Eğer 5+1 gibi bir ses sistemi kullanıyorsan ayriyetten bir ses kartı alabilirsin. Diğer türlü ihtiyacın olmaz.
Monitör bağlantısı yaparken illa uyum olması gerekmiyor aslında. Çeviriciler var fakat pek iyi performans verdiğini söyleyemem. O yüzden normal HDMI kablosu ile bağlamak daha mantıklıdır ki senin bağlantın da böyle olacak. (FULL HD)
Ayriyetten söyleyeyim DSR teknolojisi ile oyunları 4K çözünürlükte oynayabilirsin.
Ekran kartlarındaki OC baş harflerinden belli olduğu gibi overclock anlamına geliyor. Fakat bu kartlar fabrikadan overclock çıkışlı oluyor. PHOC olduğu zamanda yanlımıyorsam overclocksuz oluyor.
İşletim sistemleri gerçekten pahalı. Dreamsparkdan eğer öğrenciysen ücretsiz alabilirsin. Forum olarak biliyorsun ki korsana karşıyız. Forumda 50 TL'ye Win8 key satanları biliyorum. Hiç olmazsa da G2A 'dan alırsın. (Çok daha ucuz ve güvenilir)
Anakartın işlemciye ve ekran kartına ucuz olması pek sorun çıkarmaz. Daha doğrusu sorun çıkarmaz. Bu anakart şu anda sistemle tamamen uyumlu. Hiçbir sorun çıkmaz. Bundan emin ol.
Sorularını cevaplayabildiysem ne mutlu bana. Aldığın zaman en kısa zamanda fotoğrafları bekliyoruz

İlgin için çok teşekkürler, inanılmaz yardımı dokundu şu anda.Kafamda daha da netleşti.
Son olarak da:
Monitörde hdmi yokmuş. benim bağlantı dvi olacak o zaman. Aralarında fark olmaz heralde, zaten monitörde hoparlör de yok.
Dsr dediğin olay ekran kartının sunduğu bir avantaj mı? Monitör 4kyı kaldırmaz ama
Monitörü başka mı baksam?
Kasada kulaklık/hoparlör ve usb bağlantısı dışında başka bir giriş göremedim. Monitör için vs.
Dreamspark ile Yıldız Tekniğin anlaşması varmış. Yıldız öğrencisiyim ben de ama sadece bilgisayar mühendisliği içinmiş anladığım kadarıyla. Olmadı key alırım dediğin gibi.
Ram 2x4 olsun diyorlar genelde ama tek 8 olması da çok etkilemez değil mi? Belki ileride yanına 8 daha koyarım geleceğe de yatırım değil mi aynı zamanda
Ekran kartı gtx 970 oc 1264tl gtx 970 ex oc black 16x 1317tl bunların arasındaki fark nedir.
Aldığım bütün parçalar garanti kapsamında olacak herhalde. Coil Whine olayı olursa falan değişirler mi?

Baya başını ağrıttım senin de kusura bakma ilk defa sistem toplayacağım ve bir sorun çıksın istemiyorum heyecanıma ver Daha soru yok

Edit:

Şöyle bir şey denedim buna ne dersiniz ?

DVI ile HDMI arasında pek fark olmaz zaten. İkisi de FULL HD görüntü veriyor.
Monitör 4K kaldırmasa bile NVİDİA ekran kartlarını bir teknolojisi bu DSR özelliği. Oyunları 2K,4K çözünürlükte oynayabiliyorsunuz.
Monitörü illa HDMI istiyorsan başka seçeneklere de bakabiliriz.Fakat HDMI o kadar gerekli değil şahsi görüşümce.Ben HDMI to DVI kablo kullanıyorum. 21.5" monitörde. Çok da iyi.
Örn; Philips 23,6 243V5QHAB-00 4ms Led Monitör Siyah
Ram olayı dediğiniz gibi tek 8GB koymamın sebebi ilerde de bir 8GB daha alıp 16GB yapabilme imkanınız olması. Çünkü anakartta sadece 2 ram yuvası var.
2x4 Performans açısından daha üstün olabilir fakat geleceği de düşünmek lazım.
Belli ki ekran kartını araştırmışsın. Ekran kartında Coil Whine olursa garantiye yollarsın ve yeni ekran kartın gelir.
Oyun için i5 4460 yeterli olacaktır. i7 4790'a boşuna para vermeye gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…