3000 TL Civarı RX 570'li Sistem Toplama

FurkanUzunali

Hectopat
Tam olarak toplama aşamasında olduğum bilgisayar için yardımlarınızı isteyeceğim. İtalik olanlar kesin alacak olduğum parçalar.
  1. RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB (2x4GB) DDR4 3000MHz C16 Siyah Ram.
  2. Ekran Kartı: Sapphire Nitro+ AMD Radeon RX 570 4GB.
  3. Anakart: -
  4. İşlemci: İşlemci olarak Ryzen 3 2200G düşünüyorum ama darboğaz yapar gibi şeyler duymuştum RX 570 ile ama daha da iyi f/p bulamadım bu fiyata.
  5. HDD: Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm.
  6. SSD: ADATA SU650 120GB.
  7. Kasa: -
Genel olarak isteğim kasa ve anakart konusunda yardımcı olmanız ve RX 570 ile Ryzen 3 2200G'nin darboğaz yapıp yapmayacağını belirtmeniz. Bütçe açığı için SSDyi çıkarabilir HDDden de 500 GBlik versiyonunu alabilirim. Kasanın gösterişli olmasına hiç gerek yok olabildiğince düşük bir kasa alıp anakarta daha çok para kalması tercihimdir ikisi için yaklaşık SSD'yi çıkardığımda 600-650TL'lik bütçem var.

Darboğaz olmaz. İleride 2×8 yapabilmek için RAMi 2×4 yerine tek kit 8GB al çünkü günümüz için 8GB oyunlarda minimum RAM miktarı.

Anakart ve kasa öneriniz var mıdır peki?
Kasaya birşey diyemiyeceğim uzun süredir forumda aktif değilim ama anakart olarak bütçeni zorlayabilirsen B450 anakart almanı tavsiye ederim Asrock markasınınkiler f/p oluyor ama daha ucuzunu iyi bir markada bulursan onu al.
Eğer bütçeni zorlayamazsan Gigabyte A320-M'e bak.

BF5 ve PUBG gibi oyunlarda darboğaz yaşarsın. Arkadaşım da o işlemciyi kullandı ve pişman oldu. Bütçeni biraz daha artırıp daha güçlü bir işlemci almanı öneririm.

BF5 ve PUBG gibi oyunlarda darboğaz yaşarsın. Arkadaşım da o işlemciyi kullandı ve pişman oldu. Bütçeni biraz daha artırıp daha güçlü bir işlemci almanı öneririm.
Yanlış bilgilendirme yapmayın o işlemci o kartı besleyebilecek güçte tek sorun RAM den kaynaklı droplar olabilir onun içinde ileride 16 yapılıt RAM.
Buyurun bu da testleri işlemci kullanımı genelde %90 civarı.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eğer o işlemciyi alırsan pişman olacaksın ve benim yorumumu hatırlayacaksın.

Yanlış bilgilendirme falan yapmadım. Attığın videoyu izlememişsin galiba. Çoğu işlemciyi zorlamayan oyunlar. AC Origins oyununda bariz darboğaz var. FPS 20'nin altını görmüş. Bu işlemci PUBG ve BF5 oyunlarında da darboğaz yapıyor. Buyur izle.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana video atıyorsun da değerlere değil FPS'e bakıyorsun sadece iki videoyu da izledim FPS'nin düştüğü yerlerde CPU kullanımı hep sabit 90 civarı bu anlık düşüşler RAM kaynaklı işlemci ve ekran kartı üzerine düşen görevi yapıyor.
Anlaşılan daha darboğaz ve FPS dropu ayırt edemiyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…