3000 TL civarı sistem tavsiyesi

McLovin16

Hectopat
Daha fazla  
Yaklaşık 3000 liralık oyun sistemi toplamayı planlıyorum. Monitör, klavye, mouse, hoparlor fiyata dahil değildir. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Ben böyle bir şey alırdım sanırım.

öner.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
  • İslemci: i5-4670K
  • Anakart: Gigabyte Z97X-Gaming 5
  • Ekran Karti: Sapphire R9 290 Vapor-X
  • RAM: GSKILL RipjawsX 8GB (2x4GB) 1600MHz
  • HDD: WD Caviar Blue 1TB 7200Rpm
  • Kasa: Zalman Z3 Plus
  • Guc Kaynagi: Corsair VS650
  • Sogutucu: Thermaltake NIC F3

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock sistemin ömrünü kısalttığını söyleyenlerde var biraz korktum bende açıkçası :)

Bnede buna yakın birşey hayal ediyordum zaten, peki işlemciyi i7 4790k yapsam darboğazmı yapar acaba ?
i7 4790k çok daha iyi bir işlemci, ekran kartını darboğazlaması mümkün değil haliyle. Benim düşünceme göre işlemciye çok para vermeye gerek yok, çünkü fiyat performans bakımından en uygun sistemi kurmaya çalışıyoruz. FX 8320 fena değil ve kolay overclock yapılabiliyor. Bunun için ideal bir anakart ve soğutucun da hazır sistemde.
Örneğin çok çekirdekli işlemcilere optimize edilmiş battlefield serisi oynadığını düşünelim, bilemiyorum i7 4970k kaç fps fark yaratırdı.

Anladım ben yanlış ifade ettim kendimi işlemci yüzde yüz performansını gösterirmi diyecektim ki cevabınıda vermişsin zaten

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı