BlackGhost
Hectopat
Daha fazla
Selam, herkese keyifli forumlar. Forumda yeniyim konu yeri yanlışsa affedin.
Bütçem 3000-3500 TL ve bir sistem listesi hazırladım.
Sistemi belirtmeden önce bir sorum olacak ;
Ama..
Bunu bilemiyorum ve kafamda sorular oluyor. Acaba ekran kartına biraz daha mı abanmalıydım , abansam daha mı kötü olur" diye... CPU , GPU'dan yüksek olduğunda veya GPU , CPU'dan yüksek olduğunda bekleme sorunları optimizasyon sorunları çıkıyormuş. Dengeli çalışmıyormuş yani. Ben de dengenin sağlandığını ya da sağlanacağını nereden anlarız diye soruyorum.
Hazırladığım sistem ;
Şimdiden teşekkürler.
Edit : İntel tercihimdir. OverClock'dan uzak kalmak istiyorum.
Bütçem 3000-3500 TL ve bir sistem listesi hazırladım.
Sistemi belirtmeden önce bir sorum olacak ;
- CPU ve GPU arasındaki dengeyi nasıl yakalarız. Dengeyi sağlayacağımızı nereden biliriz ? İkisinin arasındaki dengeyi sağladığımızı nereden anlarız ?
- Ben i5 4690 işlemcinin olduğu listeye GTX 760 (256 bit , 2 GB) ekledim. (Evet biraz daha abanabilirdim)
Ama..
Bunu bilemiyorum ve kafamda sorular oluyor. Acaba ekran kartına biraz daha mı abanmalıydım , abansam daha mı kötü olur" diye... CPU , GPU'dan yüksek olduğunda veya GPU , CPU'dan yüksek olduğunda bekleme sorunları optimizasyon sorunları çıkıyormuş. Dengeli çalışmıyormuş yani. Ben de dengenin sağlandığını ya da sağlanacağını nereden anlarız diye soruyorum.
Hazırladığım sistem ;
- İntel Core i5 4690 Soket 1150 3.5 GHz 6MB 22nm işlemci
- GSkill RipjawsX DDR3 1600 Mhz 8 GB RAM
- Zotac AMP Edition GDDR5 GTX 760 (256 bit , 2 GB)
- MSI H97M-G43 İntel H97 Soket 1150 DDR3 1600 Mhz HDMI & DVI & DP anakart (4 slotlu) - [Sanırım Asus H81M daha iyi bir seçim olurdu.]
- Seagate 3.5" 1 TB Baracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm HDD
- SSD'yi siz önerin sadece işletim sistemi kuracağım.
- WIEWSONIC 23.6" VX2452 mh Geniş ekran LED monitör.(2ms tepki süresi)
- Cooler Master HAF 912 Advance GX 80Plus 750W MidT ATX pencereli siyah kasa.
Şimdiden teşekkürler.
Edit : İntel tercihimdir. OverClock'dan uzak kalmak istiyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: