3000 TL dizüstü bilgisayar önerisi

Bütçe
laptop

78501

Kilopat
Katılım
20 Eylül 2015
Mesajlar
2.126
Makaleler
5
Çözümler
3
Merhaba. Geçen aylarda bahsettiğim üzere kargo firması bilgisayarımı servise gönderirken kırmıştı ve 3169 TL'lik bir zarara yol açmıştı. Nisan 2021'deki THH başvurum lehime sonuçlandı. Alacağım 3169 TL ile yeni bir dizüstü bilgisayar alacağım. Performans gerektirecek herhangi bir işim yok. Yalnızca derslerim ve video izlemek için kullanacağım. Benim için önemli konular taşınabilirlik ve fanının sessiz olması. Daha önceki 9 senelik ASUS kullanımım ve memnuniyetim sonucu gözüme şu bilgisayarı kestirdim: https://www.epey.com/laptop/asus-d409da-ek953.html

Bu cihazı alırsam +4 GB RAM yükseltmesi ile Dual Channel kullanmak istiyorum. Maksimum 3500 TL olması suretiyle başka önerilerinize de açığım. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Ekleme: HP marka düşünmüyorum.
 
İleride +4GB RAM eklemenizi önerirdim, siz de öyle yapacakmışsınız zaten.
ASUS sanki daha F/P ürün gibi duruyor. Lenovo daha ağır ve SSD kapasitesi daha az. Benim için 128 GB de yeterli ancak daha pahalı, daha az kapasiteli ve daha ağır bir ürüne +200 lira vermek mantıksız gibi. Siz ne düşünüyorsunuz?
 
@78501, taşınabilirlik ve depolama bakımından sizin de dediğiniz gibi ASUS daha avantajlı, soğutma performansları ve ses seviyeleri ile alakalı bir bilgiye ulaşamadım.
 
@78501, taşınabilirlik ve depolama bakımından sizin de dediğiniz gibi ASUS daha avantajlı, soğutma performansları ve ses seviyeleri ile alakalı bir bilgiye ulaşamadım.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Başka önerisi, fikri, tavsiyesi olan varsa bekliyorum.
@Rivadex, bahsettiğim ASUS modelinde fandan işlemciye giden bakır boru bulunmuyormuş. Yani fan pasif görev görüyor. Sizce bu bir problem yaratır mı?
Ekleme: Bahsettiğim ASUS modelinde çoğu kişin fandan yüksek ses geldiğini belirtmiş.
https://www.epey.com/laptop/acer-aspire-5-a514-53-30r7.html Bu cihaz da arada 3500 TL'ye düşüyor fakat 10.nesil G serisi işlemciler problemli. Sizce bu alınır mı?
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı