3000 TL Gaming Sistem Önerisi

erkincakir

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba! Kardeşim için oyuncu PC'si toplamak istiyorum ama 10-15 senedir laptop kullandığımdan piyasadan tamamen koptum. Bana fiyat-performans PC toplamak için yardımcı olur musunuz?

Oynadığı oyunlar: En yoğun olarak: LOL, GTA 5, CSGO, Sims vb.
-1080p'de 60-70 FPS'in altına düşmemesi LOL'de 120+ FPS alması yeterli olacaktır.

O çok tercih etmese de ben kurdan dolayı 2. el alma taraftarıyım 2-3 örnek koyacağım tavsiye ederseniz onlara yöneleceğim. (Bursa'da elden alabileceğim seçeneklere baktım.)

Örnekler:
  1. I7 3770+ GTX 1060 6GB + 12 GB DDR3 RAM -- F/P Oyuncu Bilgisayarı - Toplama Masaüstü Modeller İlanları sahibinden.com'da - 500359469
  2. TOPLAMA OYUN BİLGİSAYARI 2 YIL GARANTILI - Toplama Masaüstü Modeller İlanları sahibinden.com'da - 476380187
  3. GAMİNG PC 7600K MSI 1050TI 240 SSD AeroCool Cruisestar 600W KASA - Toplama Masaüstü Modeller İlanları sahibinden.com'da - 498013251
Desteğinize ihtiyacım var sevgili Technopatlar!

Son düzenleyen: Moderatör:
Niye hiç duyulmamış markaları kullanırsınız anlamam. Bu çok saçma.

Kasa olarak daha ucuz olan Power Boost markasını tercih ederim. Bu arada kalan fiyatla ise adam gibi Msı veya Asus ekran kartı alırım.

Elinizde HDD varsa bununla işlemciye para yatırmanızı öneririm. Benim tercihim Ryzen 3 1300x almanız.

Hatta O.C yapmayacaksanız A320 bir anakart almanızı öneririm.
Anakarttan kalan parayla ya Ryzen 5 1400 alırım ya da 16GB RAM alırdım.

Umarım size yardımcı olabilmişimdir. İyi günler.

@hy-b-rx artık şu marka sevdasından vazgeçin. A320M alınmaz o bütçeye. Bu bütçeye 16GB RAM takılamaz. R5 1400 için 200 TL civarı daha fazla verilmesi gerekiyor. Kasa ve PSU olarak ise Power Boost markası rezil bir markadır. Mümkünse bilmediğin konular hakkında yorum yapma arkadaşım.

Eski HDD hakkında daha detaylı bir bilgi verirsen oradan bütçeni rahatlatırız hatta SSD'ni ya da İşlemcini yükseltiriz dostum. Sakın @hy-b-rx arkadaşın önerisine uyma, sana kötü bir sistem önerisinde bulunmuş.

Şimdi dersin sen nasıl bir şey var diye; Diyelim ki İşlemcini R7 1700 yapacaksın o zaman güçlü bir Anakart gerekecek, eee o zaman güçlü Anakart nerede? Yok tabiki, 500 TL masrafa gireceksin.

Sana bildiğin 3.000 TL'ye 6GB'lı bir GTX 1060 taktım, kaçırma derim hem geleceğe odaklı bir sistem oldu hem ileride Ekran Kartına masraf yapmaya gerek kalmayacaktır.

@hy-b-rx Bilip bilmeden konuşma, Gainward markası kalitelidir, Türkiye de çok bilinmiyor sadece. Yurtdışında sıklıkla tercih edilen bir markadır.

Ama Msı veya Asus tüm dünyada tercih edilen bir marka. Sen sanki Gainward alırdın. Hepimiz aynıyız herkes bilindik markalara gider.

Ne demişler İngilizler ''Ucuz mal alacak kadar zengin değilim.'' Boşuna dememişler bunu.

1. Ben kasa olarak PowerBoost diyorum. PSU olarak değil. HighPower iyi bir markadır.
2. Ben de demiyorum ki A320M al diye. Sadece O.C yapmayacaksan al diyorum.
3. Artık oyunlar 8GB sınırını geçmeye başladı. Kaliteli bir bilgisayar için artık 16GB RAM gerekiyor.[/QUOTE]

@hy-b-rx @UgurBR @Toprak Aga

Arkadaşlar ben overclocktan pek anlamıyorum sanırım yapmam. Sordum evdeki harddisk 150 gb flnmış. (Pek performanslı bişey değil ama idareten kullanılacak.)

Şimdi diyoruz ki 120lik bir ssd alsam içine Lol, CSGO ve Pubg'yi kursam sadece, kalan 150 gblik eski harddisktede Gta 5 ve 1-2 ortalama oyun daha alır ve bi kaç ay idare eder kardeşimi diye düşünüyorum. Daha sonra 250 gblik bir ssd alırız bütçeyi ayarlayınca. Yani SSD alıp sistemi ona kurmak benim için daha iyi şimdilik. Zaten 2 tane 500'lük harici var bizde resim film filan onlarda stoklanacak.

2. bir Ram için de aynıs geçerli. 8 gblik tek bir tane alıp yaza doğru 2. bir 8 gb alınabilir.

Kasa ve PSU için mümkün mertebe en ucuz ve kaliteli olanı almak istiyorum. Tasarım çok önemsiz şuan, onlara ne kadar az bütçe harcarsam o kadar iyi.

Ekran kartı olarak o marka ile hala tereddütüm var ama 3gb bi modele de düşmek istemiyorum. Kullanan bir arkadaş tanyorsanız yönlendirir misiniz?

İşlemci olarak da 1300 darboğaz yaratır mı merak ediyorum ama 1300x için de bütçe oluşmuyor çok kararsızım o kısımda.

Bu şartlarda siz olsanız nasıl bir sistem kurardınız. SSD ve ram dışında en az 4-5 sene bir parça değiştirmek istemiyorum.

@hy-b-rx Evet haklısın, benim bütçem yeterse bende o markaları tercih ederim, ama iyi olan bir markayı bilinmediği için kötülemeye çalışırsan bu benim zoruma gider. Benim sana anlatmak istediğim bu, mesajı da o yüzden yazdım zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…