3000 TL i3 6098P Sistem yorumlarınız ve önerileriniz

nightstalker

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Yeni üye oldum ve aranıza yeni katılma sebebim olarak yeni bir bilgisayar topluyorum. Laptop'ım yeni bozuldu ve maddi olarak sıkışık olduğum için sistemimi biraz yavaş yavaş hazırlıyorum. Zaten laptop'ım 6 yıllık asus n55sn modeliydi ve hiç tamir ettirmek istemedim. Ama 6 yıl aşırı hor kullandım ve hiç ısınma sorunu olmadığı gibi canavar gibi çalıştı. Bu sebep ile masaüstü bilgisayarımı asus ağırlıklı kurmaya çalışıyorum.

İşlemci, anakartı ve kasayı biraz düşük tuttum maddi yönden zorlamasın diye. Ayrıca HD 350 GB laptop'ımdan sökerek kullanıcam. İleride ek yaparım yenisi ile.

Şu anda satın aldığım kargoya verilecek ürünler şunlar:
1- İşlemci: Intel Core i3 6098P Soket 1151 3.6GHz 3MB Önbellek 14nm İşlemci
2-Anakart: ASUS H110M-D Intel H110 Soket 1151 DDR4 2133Mhz USB3.0 SERİ PARALEL PORT Anakart
3- kasa: XIGMATEK PANTHEON BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH 4-
4- İşlemci için stok fan kullanıcam bir süre fakat termal macun olarak XIGMATEK POWERFUL THERMAL MACUN aldım...

10 gün içinde Almayı düşündüğüm diğer donanım ise şunlar:
5- Ekran kartı: ilk ana hedefim, ASUS GTX960 BLACK GDDR5 4GB -----alternatif, ASUS GeForce GTX1050TI GDDR5 4GB veya Asus GTX960 ROG STRIX OC EDITION GDDR5 4GB
6-Ram: CORSAIR 8GB Value DDR4 2133Mhz CL15 Tek Modül Ram (sonra aynısından bir tane daha alıp 16 yapacağım.)
7-ssd: Kingston 120GB UV400 Serisi Sata 3.0 Cache SSD
8-HD: bir süre eski laptop'ımınj HD'sini kullanacağım sonra 7200 RPM alacağım.
9-Monitör: ASUS 23.6" VP247H 1ms Full HD HDMI Gaming Monitör

3000 TL'ye nasıl bu sistemi almayı başardın? Kusura bakma ama gerçekten böyle konuları görünce kızıyorum. Her gün yüzlerce mesaj atıyoruz bir şey öğretemiyor muyuz diye insanlara? GTX 960 neden alıyorsun? Yeni ekran kartlarından haberin yok mu ki? Üstelik bir de HDD'de almayacaksın. Nasıl böyle bir sistem çıkıyor aklım almıyor gerçekten.

Belki bu resime bakıp ben niye böyle bir şey yaptım dersiniz. Üstüne bu fiyata DisplayPort'lu bu monitörü de alıp bu mükemmel sistemi kullanabilecektiniz.

Dell E2216H 21.5" 5ms (Analog+Display) Full HD Led Monitör Fiyatı

MasterofTechnology haklı bu fiyata topladığınız sistemden kötüsü toplanamaz işlemci çok düşük kalmış ondan sonra galiba yeni nesil ekran kartlarından haberdar değilsiniz, bu fiyata toplanan sisteme SSD alınmaz keşke parçaları söylemeden önce konu açsaydınız ya da foruma baksaydınız.
Bu topladığınız sistem baştan pert arkadaşın yazdığı sistemi alman mantıklı olur alabiliyorsan.

İlk topladığın sistemi keşke almadan önce sorsaydın. Hiç olmamış o sistem. 2. sistemde olmamış yukardaki sistemi alabilirsin ama 6402P yerine 6400 alman çok daha iyi olur. Çünkü sonu P ile biten intel serilerinde smart cache özelliği bulunmuyor.

Bu attığın resim hangi sitenin

Sonuçta her ne kadar doğru söylesenizde oyun sistemi topluyoruz. Smart Cache özelliği oyun içinde herhangi bir değişiklik yaratmayacaktır. Standart Windows gezisinde küçük bir fark yaratacaktır. Sonuçta adı üstünde oyun bilgisayarı topluyoruz. İşlemci'nin hızı daha önemlidir. Hem hızı fazla, hem fiyatı daha ucuz. i5 6402P'yi seçmek daha mantıklı olur.

Bu attığın resim hangi sitenin?

http://sinerji.gen.tr

Kendileri toplama da yapıyorlar, montaj hizmetini de sepete eklersen.

Oyun için 100 MHz hız zaten arasında bir fark yapmaz. Smart cache özelliği normal kullanımı etkiler.

Bence bu sistem o fiyata en iyi sekilde olacaktir

Dosya Ekleri

• Screenshot_2016-11-01-17-36-47.png
    85,3 KB · Görüntüleme: 88
  • Screenshot_2016-11-01-17-36-44.png
    90,2 KB · Görüntüleme: 166
GTX 1060' ın 3 GB modeli ileride çıkcak oyunlar için yetersiz kalcaktır. İleriye dönük olmadığı için RX 480 almak daha iyi olur.
Ekran kartının vram i o kadar önemli değildir vram yetersizliğinde normal ram kullanılmaya başlar ama haklısın rx 480 daha iyi bir seçimdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…