Öncelikle selamlar. Ben 3000 TL ile yeni bir bilgisayar alacağım. Tavsiyeleriniz nelerdir? Malum dolar olmuş 8 bileşenleri iyi seçmek lazım. Teşekkürler.
Ryzen sistem daha gelişime açık olacağından R5 3400G tercih ettim. APU sistemde tek kanal 8 GB yerine çift kanal kullanmak daha performanslı olurdu fakat bütçeye sığmadı. 2x4 alsan da RAM slotları dolacak.
Ryzen sistem daha gelişime açık olacağından R5 3400G tercih ettim. APU sistemde tek kanal 8 GB yerine çift kanal kullanmak daha performanslı olurdu fakat bütçeye sığmadı. 2x4 alsan da RAM slotları dolacak.
Bütçe için en uygunu ve gelişime açığı bu olur. 9100F ve RX 550 ile de sistem kurulur fakat soket yapısı olarak AM4 sokete göre önü kapalı olur. Performans olarak da çok bir şey değişmez zaten.
Öncelikle selamlar. Ben 3000 TL ile yeni bir bilgisayar alacağım. Tavsiyeleriniz nelerdir? Malum dolar olmuş 8 bileşenleri iyi seçmek lazım. Teşekkürler.
@Caner Uncu hocam haklı.
Senin bütçen için en makul olan 3400G sistem toplamaktir.
Günü kurtarmalik bir sistem yerine ileriye dönük bir sistem almak her anlamda daha iyi.
Yukarıdaki 3400G sistemi tercih edin.
En kısa zamanda bir 8 GB daha eklerseniz iyi olur.
Abartısız 2 kat fazla performans veriyor.
30 yerine 60FPS gibi.
@Adem Yıldız_ Aynen, aslında 2x4 yapmayı da düşündüm fakat öyle yapsak da 2 RAM slotunu da doldurmuş olacak. Upgrade düşündüğü zaman daha meşakkatli olacak.
Bu sistemi almak mantıklı olur ama eğer bütçenizi arttırabilirseniz 2x8 RAM ile değiştirmenizi öneririm çünkü APU sistemlerde 8 GB RAM ile 16 GB RAM arasında çok FPS farkı oluyor.