3000 TL Intel i5 6500 RX 480 vs GTX 970 Sistem Toplama

Ege Çakıltaş

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar. Intel i5 6500 tabanlı bir sistem toplamayı düşünüyorum ve bütçem monitör hariç 3000 TL. Referans model RX 480 veya GTX 970 arasında kaldım. Kafamda birçok soru var madde madde sorayım.
  1. RX 480'in referans model olması performansta GTX 970'ten geri kalmasına sebep olur mu?
  2. Uzun ömür açısından hangisi daha iyidir?
  3. RX 480'in referans model olması çok sıkıntı yaratır mı?
  4. Ekran kartını GTX 1060 yapıp, işlemciyi Intel i5 6402P veya i5 6400'e düşürmem mi daha iyi olur yoksa i5 6500 ve GTX 970 veya RX 480'li sistem mi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Benim de almayı düşündüğüm sistemi önereyim sana. Custom fan modellerini bekliyorum. Ekran kartı yeri boş durmasın diye referans tasarımı koydum. MSI RX 480 Gaming X almayı düşünüyorum.
Adsız13.png

Millet kafayı rx serisiyle bozmuş, Rx 480 referans modeli 80 dereceleri bile geçiyormuş oyunlarda bunu birçok kişiden duydum, zaten Rx 480 gtx 970 le aynı performansa hatta bazı oyunlar 970 öne bile geçiyor, rx 470'nde tdp değeri 225 w haberin olsun ağzı olan sistem öneriyo, alabilirsen gtx 1060 alamazsan gtx 970 al.

Benim de almayı düşündüğüm sistemi önereyim sana. Custom fan modellerini bekliyorum. Ekran kartı yeri boş durmasın diye referans tasarımı koydum. MSI RX 480 Gaming X almayı düşünüyorum.Eki Görüntüle 181209
Hocam ben alırken custom model çıkmadığı için referans modeli alabilirim ancak bunu göz önünde bulundurursan sevinirim. Bir de sen Teknobiyotikten topladım demiştin ama internet sitesinde mesela işlemcinin fiyatı 700 TL'nin üstünde acaba o ss'i dolar kuru düşükken mi çektin yoksa problem bende mi ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı