3000 TL Limitli Intel i5 6500 RX 470 Sistem Toplama

Tuncay Ozturk

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Merhabalar, uzunca bir ceza süresinden sonra tekrar yazabiliyorum. Arkadaşlar sözü fazla uzatmadan direkt konuya geçmek istiyorum.

Bütçem 3000 TL ve bunun 1 kuruş bile üstüne çıkamam. Birazdan size bilmek istediğim soruları soracağım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca bu sistemi render, canlı yayın, oyun videosu çekme ve oyun oynamak için alacağım. Hız ve sessizlik benim için çok önemli.

Sistem:
20160904_114618.png

Sorular:
  1. Intel i5 6402P ve i5 6500 arasındaki 100 TL farkına değer mi?
  2. Seçtiğim ekran kartı beni idare edebilir mi?
  3. Yakın zamanda söylentileri çıkan GTX 1050 beklenmeli mi?
  4. Seçtiğim Wi-Fi adaptörü beni yüzüstü bırakır mı?
  5. Anakartı, içinden çıkan "MSI DS B1" için alınır mı? Yoksa fareden vazgeçip anakart modeli düşürülmeli mi?
  6. Ekran kartının 4 GB belleği beni 1080P'de kaç yıl idare eder?
  7. Bilgisayara ileride parça eklendiğinde sıkıntı yaratır mı?
Notlar:
  1. Kargo parasını ben ödemeyeceğim.
  2. Bu PC en az 6-7 yıl kullanılacak.
  3. Gerekirse çözünürlük 720P'ye düşürülebilir.
  4. Bilgisayar en fazla 3 hafta sonra toplanacak.
  5. GTA 5'i hangi ayarlarda olursa olsun sabit 60 FPS oynamak istiyorum.
  6. GTA 5 ve The Crew oyuncusuyum.

Neden forumda yazdıklarıma cevap gelmiyor. Kendimi yanlız hissediyorum :(.

Merhabalar, uzunca bir ceza süresinden sonra tekrar yazabiliyorum. Arkadaşlar sözü fazla uzatmadan direkt konuya geçmek istiyorum.

Bütçem 3000 TL ve bunun 1 kuruş bile üstüne çıkamam. Birazdan size bilmek istediğim soruları soracağım. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Ayrıca bu sistemi render, canlı yayın, oyun videosu çekme ve oyun oynamak için alacağım. Hız ve sessizlik benim için çok önemli.

Sistem:
Eki Görüntüle 185718

Sorular:
  5. Anakartı, içinden çıkan "MSI DS B1" için alınır mı? Yoksa fareden vazgeçip anakart modeli düşürülmeli mi?
Notlar:

1. Değer
2. Evet

Sistem:
Eki Görüntüle 185718

Sorular:
Notlar:

Neden forumda yazdıklarıma cevap gelmiyor. Kendimi yanlız hissediyorum :(.

1.Değer
2.Eder
3.RX 470 den pahalı olur o kesin
4.Bilmiyorum
5.B150m Bazooka-Mortar-Mortar Arctic alabilirsin
6.Merak etme uzun süre eder
7.Hayır

Tavsiyeler:
Madem internetten alacaksın incehesap teknobiyotik ebrar bilgisayar bilişimport teknolojipazarı gibi sitelere de bak daha ucuza alırsın.
Anakart 150 serisinden düşme.
Ekran kartı Rx 480 yükseltebilirsin keyfin bilir.
SSD 250 Gb yapılabilir.
Soğutucuya gerek yok.

INTEL SKYLAKE İ5 6500 3.20HZ 6MB 1151P İŞLEMCİ
SAPPHIRE Ekran Kartı 11260-02-20G RX 480 NITRO 4GB 256Bit GDDR5
MSI B150M BAZOOKA Intel B150 2133MHz DDR4 mATX Anakart
Dark N10 5 Fanlı, Fan Kontrolcülü, USB 3.0 Pencereli Bilgisayar Kasası (DKCHN10)
Kingston Hyperx Fury 8GB 2133MHz DDR4 HX421C14FB2/8
VIEWSONIC VX2257-MHD LED MM Monitör 21.5 2ms Siyah
WD 1TB Blue 3,5

Monitörsüz 2527,09 monitör istiyorsan SSD 120 yap veya kasayı senin istediğin olan kasayı al istemiyorsan GTX 1060 6gb alınabilir.

Merhaba,

Bütçe darken ilk yatırım maliyeti olarak SSD ve işlemci soğutucu almana gerek yok. Ben de B150m Bazooka anakart ve i5 6500 işlemci var. Kendi stok soğutucusu ile AIDA64 ile stres testi yaptım. Yaklaşık 2 saatlik testte max 60-65 derece arasında gezdi işlemci sıcaklığı. Kasam Zalman Z3 plus.

SSD ve işlemci soğutucuyu iptal edip, oluyorsa RX 480 almanı bütçen yetmiyor ise de RAM'i 16GB yapmanı tavsiye ederim. Sistemi topladıktan 3-5 ay ya da 1 yıl sonra SSD alabilirsin. Dar bütçeli olup, sistem 10sn erken açılsın diye diğer parçalardan kısmayı doğru bulmuyorum açıkçası, ama karar senin tabi.

Ben Helias'ın yaptığı yorumu okumadan yazmıştım. Benim sistemin aynısını toplamış :):)
Arkadaşın önerdiği sistem çok çok daha mantıklı ve stabil olacaktır.

İyi forumlar.

Merhaba,

Bütçe darken ilk yatırım maliyeti olarak SSD ve işlemci soğutucu almana gerek yok. Ben de B150m Bazooka anakart ve i5 6500 işlemci var. Kendi stok soğutucusu ile AIDA64 ile stres testi yaptım. Yaklaşık 2 saatlik testte max 60-65 derece arasında gezdi işlemci sıcaklığı. Kasam Zalman Z3 plus.

SSD ve işlemci soğutucuyu iptal edip, oluyorsa RX 480 almanı bütçen yetmiyor ise de RAM'i 16GB yapmanı tavsiye ederim. Sistemi topladıktan 3-5 ay ya da 1 yıl sonra SSD alabilirsin. Dar bütçeli olup, sistem 10sn erken açılsın diye diğer parçalardan kısmayı doğru bulmuyorum açıkçası, ama karar senin tabi.

Ben Helias'ın yaptığı yorumu okumadan yazmıştım. Benim sistemin aynısını toplamış :):)
Arkadaşın önerdiği sistem çok çok daha mantıklı ve stabil olacaktır.

İyi forumlar.
Arkadaşlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Eklemeyi unuttuğum bir detay var. Malesefki ileride RAM takviyesi ya da SSD takviyesi yapamayacağım. Ailem buna izin vermez ve sürekli onlardan bir şeyler istediğim için bu son diye söz verdim. 1000 TL bile biriktirsem asla izin vermezler. Sadece 7 yıl kadar sonra PC yi satmama izin verirler. O zamanda yeni PC alırım artık.

Ayrıca SSD almak için diğer parçalardan kısmamak gerektiğini bende biliyorum ama mesela GTA 5 gibi oyunlar HDD de yüklü olduğu zaman harita yüklenmeme sorunları ortaya çıkabiliyor.

Birde GTA 5 gibi oyunlarda artık 8GB RAM yetersiz kalıyor :(.
Dediğim gibi hız benim için önemli ve 7 yılımı kasıntı bir bilgisayarda geçirmek istemiyorum.

Galiba aileme biraz fazla yükleniyorum. Şımarıkmı büyütüldüm acaba. :D

Birde monitör için ben ayrı bir para biriktirdim ve VX2257 gibi freesync destekli monitör alacağım.

8 Gb RAM yetersiz mi ? Ciddi misin ? 100 Tl aş ya da ekran kartı düş bir şeyler yap 3000 tl bulursun benim sistemi şimdi mesgulüm eve gelince biraz daha detaylı bakarım.

1. Değer
2. Evet

1.Değer
2.Eder
3.RX 470 den pahalı olur o kesin
4.Bilmiyorum
5.B150m Bazooka-Mortar-Mortar Arctic alabilirsin
6.Merak etme uzun süre eder
7.Hayır

Tavsiyeler:
Madem internetten alacaksın incehesap teknobiyotik ebrar bilgisayar bilişimport teknolojipazarı gibi sitelere de bak daha ucuza alırsın.
Anakart 150 serisinden düşme.
Ekran kartı Rx 480 yükseltebilirsin keyfin bilir.
SSD 250 Gb yapılabilir.
Soğutucuya gerek yok.

INTEL SKYLAKE İ5 6500 3.20HZ 6MB 1151P İŞLEMCİ
SAPPHIRE Ekran Kartı 11260-02-20G RX 480 NITRO 4GB 256Bit GDDR5
MSI B150M BAZOOKA Intel B150 2133MHz DDR4 mATX Anakart
Dark N10 5 Fanlı, Fan Kontrolcülü, USB 3.0 Pencereli Bilgisayar Kasası (DKCHN10)
Kingston Hyperx Fury 8GB 2133MHz DDR4 HX421C14FB2/8
VIEWSONIC VX2257-MHD LED MM Monitör 21.5 2ms Siyah
WD 1TB Blue 3,5

Monitörsüz 2527,09 monitör istiyorsan SSD 120 yap veya kasayı senin istediğin olan kasayı al istemiyorsan GTX 1060 6gb alınabilir.
Başka sitelerden ayrı ayrı almanın daha mantıklı olduğunu biliyorum. Bende sistemi ayrı ayrı alıcam zaten ama bu fotoğrafı düzenli ve daha hoş gözükmesi için yükledim.

8 Gb RAM yetersiz mi ? Ciddi misin ? 100 Tl aş ya da ekran kartı düş bir şeyler yap 3000 tl bulursun benim sistemi şimdi mesgulüm eve gelince biraz daha detaylı bakarım.
İlgin için teşekkür ederim. Technopat'ın yaptığı testler de RAM kullanımının 6 ila 7 gb sınırına dayandığını gördüm. Herhalde 8gb RAM alıcam ama galiba.

Ayrıca az önce RX 480 in piyasasına baktım ve 1100 ila 1200 arasında dolaşıyor. RX 480 almışkende 4 GB belleklisini almak istemiyorum :(.

Başka sitelerden ayrı ayrı almanın daha mantıklı olduğunu biliyorum. Bende sistemi ayrı ayrı alıcam zaten ama bu fotoğrafı düzenli ve daha hoş gözükmesi için yükledim.

İlgin için teşekkür ederim. Technopat'ın yaptığı testler de RAM kullanımının 6 ila 7 gb sınırına dayandığını gördüm. Herhalde 8gb RAM alıcam ama galiba.

Ayrıca az önce RX 480 in piyasasına baktım ve 1100 ila 1200 arasında dolaşıyor. RX 480 almışkende 4 GB belleklisini almak istemiyorum :(.

Tavsiyem monitörü al fakat almışken 8 Gb diyorsan rx 470 al ki rx 480 4 gb almak bence daha mantıklı

Tavsiyem monitörü al fakat almışken 8 Gb diyorsan rx 470 al ki rx 480 4 gb almak bence daha mantıklı
Galiba demek istediğimi anlamadınız hocam. Açıkça anlatayım. RX 470 alırsam 4GB bana yeterli ancak 480 araya girince almışken 8GB alırım, DSR gibi bi özellikle 2K da oynarım. Nvidia için DSR vardı ama AMD için ne var bilmiyorum.

Dostum giriş seviye bir anakart bakabilirsin örnek olarak '' H110m pro vd '' modeline bakabilirsin. Ekran kartını da soğutması iyi olan Msi veya Asusun modellerine bakabilirsin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı