3000 TL Monitörsüz Sistem Tavsiyesi

Sirius144p

Megapat
Makaleler
1
Muhtemelen birkaç hafta içinde laptop'umu satmış olup oyun amaçlı 3000TL civarında bir sistem toplayacağım.

Bu sistemi Technopat ekibinin önerisiyle aldığım ''Viewsonic VX2457'' monitör ile kullanacağım. Monitör 75HZ ve Freesync desteği bulunmakta.

İlk sorum; Birkaç sistem önerisi okudum. Dolar arttığı için bazıları güncelliğini yitirmişti. Dolayısıyla yeni konu açmaya karar verdim. Bazı parçaları yurtdışından getirterek RX480 veya GTX1060'lı bir sistem toplayabilir miyim? Ram, SSD, HDD, güç kaynağı, kasa gibi parçaları yurtdışından getirtsem belki biraz daha iyi bir sistem toplayabilirim diye düşünüyorum.

İkinci sorum ise; Freesync desteği bulunan bir monitörüm olduğu için RX480 tercih etmek mantıklı mı? Yoksa sadece Freesync için tercihi değiştirmeye değmez mi? Açıkçası şu an GTX1060'a biraz daha yakın duruyorum ama RX480'le aralarında aman aman bir fark olmadığının da farkındayım.

Görüş ve sistem önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vergi sınırı artık 30 Euro'ya indirilmiş durumda. Kasa, PSU ve HDD getirtmeyin. Kasa ve PSU'nun kargo da hasar görme ihtimali var ve kargo ücreti çok tutacaktır. HDD ise mekanik bir şey olduğu için hasar görme oranı çok yüksektir. O yüzden bu ürünleri yurt dışından getirmenizi tavsiye etmem. Sistem alındığından sonra SSD alınabilir. Böylelikle parçalara yatırım yapabilirsiniz. Bir de Ocak ayını bekleyin, Dolar'ın düşeceği hakkında tahminler var.

Vergi sınırı artık 30 Euro'ya indirilmiş durumda. Kasa, PSU ve HDD getirtmeyin. Kasa ve PSU'nun kargo da hasar görme ihtimali var ve kargo ücreti çok tutacaktır. HDD ise mekanik bir şey olduğu için hasar görme oranı çok yüksektir. O yüzden bu ürünleri yurt dışından getirmenizi tavsiye etmem. Sistem alındığından sonra SSD alınabilir. Böylelikle parçalara yatırım yapabilirsiniz. Bir de Ocak ayını bekleyin, Dolar'ın düşeceği hakkında tahminler var.

Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim.

30 euro sınırı henüz başlamadı ama ben toplayana kadar muhtemelen gerçekleşmiş olur. Zaten fiyat karşılaştırmalarını yapmadan asla getirmem. 3-5 kuruş fark için de getirmem. Bir de ekran kartı, işlemci, anakart gibi parçaların garantili olmasını istiyorum.

İşim her şekilde Ocak ayına kalacak ama doların düşer mi? O kısım zor gibi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı