3000 TL Sistem Önerisi (Monitör Dahil)

wrath67

Hectopat
Daha fazla  
Birkaç aydır bir sistem toplayayım diyorum ve burayı takip ediyorum. Benzer başlıklı konular neredeyse her gün açılıyor ancak bugün okuduğum birkaç mesajın üzerine toplamaya karar verdim.

Monitör dahil bütçe 3000 TL.

Daha çok oyun için kullanacağımdan asıl önemli bileşenin ekran kartı olduğunu sanıyorum. Bununla birlikte başlangıçta hem işlemciye hem de ekran kartına fazla bütçe ayırmayıp daha sonra yükseltirim fikriyle işlemciyi G4560 olarak alayım diyorum. Geri kalan parçalar bütçeyi aşmayacak şekilde en uygun nasıl olur, fikir verirseniz çok memnun olurum.

Mouse, klavye, masa da alınacağı için çok açılmak istemiyorum ama olur diyelim

Bu bileşenlerle ilgili de varsa önerileriniz memnun olurum.

Sadece bütçeye göre toplamışsınız sanırım. Mesajımda işlemciyi sonradan yükseltilebilecek şekilde almak istiyorum demiştim, diğerlerine daha fazla ayırabilmek için

@Neko hocam bize önerin var mı?

Hocam, böylesi daha iyi. İşlemci yükseltilebilir zaten. İleride 7700 takılabilir mesela.

Şöyle bir sistem topladım:

- Intel Boxed Pentium G4560 3.5GHz 3MB Cache LGA1151 İşlemci
- MSI GAMING X Amd Radeon RX 470 8GB 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı RX 470 GAMING X 8G
- Toshiba P300 1TB 7200RPM Sata 3 64MB 3.5" Sabit Disk HDWD110EZSTA
- Asus PRIME B250M-K Intel B250 2400MHz DDR4 Soket LGA1151 mATX Anakart
- Viewsonic VX2257-MHD 21.5" 1ms (Analog+HDMI+Display) AMD FreeSync™ Full HD Oyuncu Monitör

İçinde PSU bulunan uygun fiyatlı bir kasa öneriniz var mı?
Genel olarak bileşenler ile ilgili fikrinizi rica ediyorum.

Özellikle anakartın 2400 mü yoksa 2133 mhz olduğu konusunda şüpheliyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…