Böyle bir sistem toplayıp R9 380 koymak hiç mantıklı değil İ5 4460 ile Gtx970 senin için en iyisi olacaktır, Skylake istersen az daha para biriktir..

Mustafa bir ekran kartına 1.400 tl veremem ben malesef, yani ne bugün ne yarın. Ben yola çıkarken gtx 750 ti ile çıktım, sonra cesaret edip 960 strix rog ile sabitlendim . Topladığın sistem çok güzel ama soğutcuya mesela, ona da 180 tl veremem ben, stok soğutucuyla idare ederim çünkü saatlerce pc başında durmadığımdan yormayacağımı düşünüyorum. SSD ye gelince sadece windows ve online rekabetçi oyunlar için kullanıcam bunlar da 120 gb yi geçmezler zaten. 4000+ daha önceden Recep beyin de dediği gibi skylake için olmazsa olmaz bir tutar ama ben 3000e sınırlanmak zorundayım. Mesela o anakartı seçme sebebin nedir açıklaman mümkün mü ? Neden bir gaming model değil mesela ?

Bu anakartı seçmemin sebebi çok fazla O.C yapma imkanı vermesi. Soğutma konusunda da çok iyi olduğunu düşünüyorum. Deluxe'ün biraz sadeleştirilmiş versiyonu. Görünüşü bile kalitesini hissettiriyor. 1-2 özellik yüzünden gaming anakartları pahalıya satıyorlar, benim işimi bu fazlasıyla görecek. Windows üzerinden O.C yapma imkanı da var.
Ekran kartı olarak istediğini al. Ben kendi toplayacağım sistemi yazdım senin için bazı parçalar fazla gelebilir. Soğutucuya gelecek olursak, 6600K çok ısınan bir işlemci değil ama stok soğutucusu da yok. Eski işlemcinin soğutucusu uyarsa kullanabilirsin.

Orada mustafa hiçbirşeyden kısmıyorum dedi zaten SSD almasanız bile olur sonradan eklersiniz.
Benim demeye çalıştığım 3000Tl'ye sistem topluyorsanız Gtx970 mantıklı ama ben çok işim olmaz diyorsanız Gtx960 işinizi zaten çok iyi görecektir, Gtx960 ile bir sistem 2400Tl hatta daha ucuza rahatlıkla toplanılabilir.

[3368 TL] 368 TL daha aşarsan Skylake

Doların düşmesini beklersen dahada düşer fiyat baya farkeder.
(bu sabah bu sistem 3500 idi şimdi 3368 TL)

Toplanabilir ama arkadaş geleceğe dönük olmasını istediği için skylake önerdim.

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için,Mustafa K. 6600 K da stok fanı yok diyorsunuz sanırım bu K serileri için geçerli değil mi? Çünkü kutu açılış videosunda 6600 ün içerisinden stok fan çıkıyordu, yanlışım mı var? Ensar Karakaya dediğin çok mantıklı belkide durumumda yapmam gereken inada bindirmeden söylediğin şekilde hareket etmem ancak takıntılıyım biraz, BySxLx gösterdiğiniz sistem hakkında iki sorum var, gerçi herkese bu sorum, ekrank artlarında marka yarışı saçma olabilir ama strix-oc-ti tarzı edition ların önemi konusunda bir merakım var, strix oc edition bir 960 önerdiğiniz sade oc bir gtx 970 den daha az performans ama daha uzun ömür mü vaadediyor ? Yani asusun strixine verdiğim parayla msi nin bir üst model ekran kartını alabiliyorum. Öteki sorum 6600 almaya değmez mi, bakıyorum herkes 6500 öneriyor. Teşekkürederim

Biraz abartmışım strix in fiyatı konusunda ama demek istediğim, aldığımız ekrank artının strix gibi teknolojilere sahip olmaması büyük bir dezavantaj mıdır ?

6600K alın daha uzun süre kullanabilirsiniz. 2-3 yıl güncelliğini korur sonra O.C ile yükselterek istediğiniz performansı alırsınız. 6500 alacaksanız H170 ya da B150 serisi anakart lazım ve bunlar çok geleceğe dönük sayılmaz (Z170'e oranla). 6600'da stok fan var. Sadece K serisinde yok. Ekran kartı olarak iki marka da güvenilirdir.

Ekran kartında marka ayrımı sadece kalite,dayanıklılık ve satış sonrası hizmetler karşılaştırılarak yapılmalı. Çünkü hepsi aynı ekran kartı. (Bu kadar basit )

İşlemci konusunda i5 6500 zaten yeterli olucaktır. I5 6600K daha uzun ömürlü olması, bütçenin daha yüksek olması veya daha yüksek ekran kartlarında darboğaz gibi durumlar yapmaması açısından tercih edilebilir.Bu bütçeye i5 6500 yeterlidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…