Bu sistemi toplayıp 1 hafta içerisinde alacağım. Sizden çok büyük ricam lütfen sistemi eleştirin ve daha iyi fikirleriniz var ise paylaşın. Sistemde HDD eklenmemiştir zira elimde 1 TB mevcut onu kullanacağım. Kasa konusunda ise kararsızım. Sistemim için 500W yeterli olacaktır. PSU mevcut olan çift fanlı bir kasa önerinizi de özellikle rica edeceğim. 350-400TL bir bütçe düşünüyorum kasa için. Şimdiden teşekkürler.
Anakartı yanan oyun için kullandığım laptop yerine 1-2 sene oyun amaçlı kullanmak istediğim için işlemciyi sadece darboğaz yaratmayacak düzeyde tutmayı istedim. Sanırım yeterli olacaktır. 16 GB RAM oyunların ihtiyacına yönelik olarak tercih edildi. I3 Kaby Lake ve tek çekirdek performansı beğenilen bir işlemci diye biliyorum. Haddi zatında 9 ay evvelki Technopat 2500 TL'lik oyun bilgisayarı makalesindeki sistemin bir nebze güncellenmiş bir versiyonunu oluşturmaya çalıştım.
Hocam i3 7100 + GTX 1050Ti almak yerine, G4560 + RX 470 almak bana daha mantıklı geliyor. Neden derseniz i3 7100 ile G4560 arasında %10-11 gibi bir performans farkı var ve bu fark için fazladan 200 lira vermek pek mantıklı gelmiyor. Bellek konusuna gelirsek çoğu arkadaş 16 GB bellek öneriyor, bunu günümüz şartlarına göre mi öneriyorlar ileriye dönük mü öneriyorlar bilmiyorum. Fakat günümüz şartlarında 8GB bellek her türlü yetiyor bunuda ayrıca belirtmek istedim, ben bir daha uğraşmam diyorsanız 16GB alabilirsiniz tabi. Ve söylediklerimden yola çıkarak resimdeki gibi bir sistem topladım. Montaj dahil 2660 lira tutuyor. İsterseniz belleği 16GB yapabilirsiniz.
Ayrıca aşağıdaki videoda G4560 ile i3 7100'ı RX 470 kullanarak karşılaştırmışlar inceleyebilirsiniz.