3000 TL Yayın ve Video için PC Toplama

MertANaKiinNHan

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar,
Öncelikle forumda yeniyim. Konuyu yanlış kategoriye açtıysam affola.
Yaklaşık 1 yıldır twitch.tv'de canlı yayın yapıyorum ve youtube için oyun videoları çekiyorum.
Casper laptop kullanıyorum fakat yeni çıkan tüm oyunları zorluyor en düşük ayarlarda bile 20 fps alıyorum.
Tabi durum böyle olunca yeni bilgisayar almam şart.
Bilgisayar toplamayı bilmiyorum bu konuda biraz cahilim ve sizden yardım istiyorum.
Şuan elimde 3000 tl nakit var. Elimde ki laptop'uda satıp iyi bir sistem dizmek istiyorum.

Elimdeki laptop 800-900 tl eder dediler özelliklerini yazayım. Sizce kaça satabilirim?
Model:Casper Laptop 17.3 inç 1920x1080 Ekranlı
İşlemci:İntel Core i5 4200m 2.50 Ghz (turboboost ile 3'ü geçiyor sanırım)
Ram:8 GB
Ekran Kartı: 2 GB Nvidia GeForce GT745m + İntel HD 4600 (paylaşımlı)
İşletim Sistemi:Windows 8.1 64 bit

İşte kullandığım laptop bu. Özellikleri iyi gibi gözükse de soğutucu kullanıp bataryayı da çıkardığım halde çok ısınıyor ve 720p'de LoL yayını bile yapamıyorum.

Dediğim gibi 3000 tl nakit param var bu laptopuda satınca 3700 gibi bir param olur diye düşünüyorum.
Ekran kartı ve işlemci konusunda gerçekten kararsısım kimileri amd, kimileri intel diyor.
Tecnopat'in bazı oyun bilgisayarları testlerine baktım gta5'de 60 fps rahatlıkla alıyorlar fakat benim korkum yayın yaparken ya da video çekerken pc zorlandığı için bu fps'in 30'a felan düşmesi.

Ayrıca monitörüm yok. 21 ya da 23 ekranlı bir mönitör ile birlikte 3500-3700 arası bir sistem dizerseniz sevinirim.
Ekran kartı olarakda r9 380 8 gb 512 bit mi iyi yoksa GTX970 4gb 256 bit mi? İkisinin fiyatları aynı olmasına rağmen performans farkları beni kararsız kılıyor.
Yorumlarınızı bekliyorum.

Merhaba kardeşim yayınını takip ediyorum umarım güzel bir bilgisayar toplar tertemiz yayınlarına devam edersin. Devam eden yayın hayatında başarılar diliyorum

Ekran kartı konusunda gtx970 in daha stabil ve düşük sıcaklıklı bir performans sergilediğini söyleyebilirim. Gpu hızı açısından da r9 380'e oranla daha başarılı bir kart.

3700 lira civarına yeni nesil skylake işlemcili güzel bir sistem toplayabilirsin. Bu sistemlere örnek benzer fiyat aralığında çeşitli konular var forumda önce onları bir araştır derim.

Benim sana tavsiyem;
Asus z170 pro gaming anakart,
İ5 6500 skylake işlemci,
ve asus gtx970 strix ekran kartı elementleri üzerine bir sistem toplaman olacaktır.
harddisk, ssd, ram, kasa ve monitörün senin tercihine kalmış.

Toplayacağın sistem 3700TL yi geçmeyecektir. Yeni alacağın sistem şimdiden hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanı umuyorum.

Al sana yayın ve video için sistem alırsan pişman olmassın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…