Bence sadece ekran kartı değil, 2'nci el bilgisayar parçası almak mantıklı değil. Bu sistemi arkadaşıma toplamaktayız. İ3 8100 işlemcide karar kıldık. İçinde 120 GB SSD ve 1 TB HDD bulunucak. Ekran kartı tek fanlı mini ekran kartı istemiyoruz. Anakartta hala belli değil. Ram 8 GB olucak anakarta göre mHz seçimi yapılıcak. Varmı önerisi olan?
Amd alıyorsanız pinleri muhafaza edilmiş, intelse pinleri işlemcide olmadığı için ikinci el işlemci alabilirsiniz. Aynı şekilde RAM de. Bunlar ikinci elde sıkıntı çıkarmaz çalıştığına emin olduktan sonra.
Normalde istekleriniz doğrultusunda önereceğim sistem bu olurdu. Ancak bütçenizi aşıyor. 2. ele bende güvenmiyorum. O yüzden bellek, kasa ve güç kaynağını düşürerek. aşağıdaki sistemi yazıyorum. Ancak imkanınız var ise düşürmemenizi öneririm.
Tek fanlı mini ekran kartının ne mahsuru var acaba anlayamadım? Hatalı üretimmi yanlış üretimmi oluyor mini serileri? Eğer öyle ise bu modellere nasıl onay verilip satışa sunuluyor? Ama boşverin 1050-1060 ları çift fanlı alıp paranızı sokağa atmaya devam edin..
Tek fanlı mini ekran kartının ne mahsuru var acaba anlayamadım? Hatalı üretimmi yanlış üretimmi oluyor mini serileri? Eğer öyle ise bu modellere nasıl onay verilip satışa sunuluyor? Ama boşverin 1050-1060 ları çift fanlı alıp paranızı sokağa atmaya devam edin..
Kasa mini değil ve soğutma önemli, şu an yukarıda arkadaşın attığı sistemde 1.020 TL gayet hoş bir fiyat değil mi? 800 TL olur tek fanlı kart o zaman alınır.
Normalde istekleriniz doğrultusunda önereceğim sistem bu olurdu. Ancak bütçenizi aşıyor. 2. ele bende güvenmiyorum. O yüzden bellek, kasa ve güç kaynağını düşürerek. aşağıdaki sistemi yazıyorum. Ancak imkanınız var ise düşürmemenizi öneririm.
İlk attığınız sistem için bütçe esnek olabilir 200 TL sıkıntı olucağını zannetmiyorum. Biz kasayı farklı alıcaz 420 tlye içinde 600 W PSU olan bir kasa bulduk. Teşekkürler uğraştığınız için.