3000 TL'ye GTX 980 Tabanlı Sistem Toplama

Uggsen

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle parçaları yazarak başlamak istiyorum...

Intel Core i7 4790K Soket 1150 4.0GHz 8MB Önbellek 22nm İşlemci

MSI GTX980 GAMING 4G GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

MSI Z97 GAMING 9 ACK Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3300Mhz (O.C) Anakart

GSKILL 16GB (2x8GB) Trident X DDR3 2400MHz CL10 1,65V Dual Kit Ram

Kingston 240GB HyperX FURY Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 500MB / Yazma 500MB)

Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk (2 Adet)

ASUS DRW-24F1ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI

COOLER MASTER HAF X 942 BLACK EDITION FULL TOWER PENCERELİ SİYAH KASA

Bunlar kafamda belirlediğim kesin parçalar. Sizlere sormak istediğim buradan itibaren başlıyor. İşlemci Soğutucusu ve Power Supply. İşlemci Soğutucu olarak tabii ki de stok soğutucuyu kullanmayacağım. 2 soğutucu arasında gidip geliyorum. Bunlar:

www.vatanbilgisayar.com: Cooler Master Hyper 212 Evo Lga775/1155/1156/1366/2011 & Am2/Am2+Am3/Am3+/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: COOL MASTER NEPTON 120XL SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ - Vatan Bilgisayar

Sıvı soğutma gereksiz mi? Yoksa bu sistem için tam yerinde mi? Ve ilk linkteki soğutucuda yeter mi? Ayrıca kasayı görsel açıdan da güzelleştirmek istiyorum. Üzerinde zaten stok olarak 200 mm Cooler Master Kırmızı Led fanla geliyor. Eğer istersem 2 linkteki soğutucudaki fanları çıkartıp yerine yine Cooler Master 120 mm Kırmızı Ledli Fan takabilir miyim? Sonuçta ebatlar ve marka aynı olacak. Sadece kasa pencereli olduğu için şık bir görünüm kazandırmak istiyorum ve kendimce düşününce de bu fanları LED fanlarla değiştirmenin pek sorun olacağını zannetmiyorum.

2. olarakta Power Supply yani Güç Kaynağı konusunda yardım isteyeceğim. Öncelikle 750 Watt ın yeterli olacağını düşündüm ancak arkadaşlarım gözümü korkuttu. Tüm parçaların overclock destekli 1000 wattlık al ilerde de overclock yapmak istersen rahat edersin dediler. Sizce 750 Watt yeter mi? Yetmezse de kafamda 2 tane 1000 wattlık power supply var. Burada da Recep ve Ali'nin videolarını çok izlemenin faydasını görüyorum. Bana bilmediğim şeyleri öğrettiler. 2 parça arasında gidip geliyorum .Birinin 80+ ve Gold Sertifikası var. Diğeri ise sadece 80+ ancak biri Cooler Master, diğeri Corsair. Bu konuda da yardım ederseniz sevinirim.

www.vatanbilgisayar.com: COOL MASTER SILENT PRO M II 80PLUS 1000W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: Corsair Rm Serisi 80Plus Gold 1000W Full Modüler Güç Kaynağı - Vatan Bilgisayar

Aslında gönlümden geçen 1055 Watt lık cooler master silent hybrid idi ancak Vatan'da stoklarda yok.

Son olarakta eğer daha önce Vatan'dan PC toplamış arkadaşlar varsa onlardan yardım bekliyorum. Ben her şeyi Vatan'dan alacağım. Daha önce televizyon alırken fiyatın bir kısmını peşin verip geri kalanını taksit yapabilmiştik ailemle. Öğrenmek istediğim buna da öyle yapabilir miyim? Sonuçta Dolar kuruna bağlı olarak 7000-7500 tl arasında bir sistem topladığım ve benim peşin param en fazla 3000 bin tl kadar. Bunların hepsini bulunduğum şehirde bulunan büyük bir vatan computer'a giderek bir kısmını peşin verip gerisini taksit yaparak alabilir miyim?

Sorularım bu kadar. Biliyorum çok başınızı ağrıttım Cevaplayan ve yardım eden herkese şimdiden çok teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hyper 212 evo yeterli olur. Ve güç kaynağı olarak 80+ 750 çok fazlasıyla yetecektir. 1000W a gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…