3000 TL'ye Kingston SSD önerisi

Burkil06

Decapat
Yer
Ankara\Yenimahalle
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: RTX 4070 Super
CPU: Intel Core i7-14700KF
Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid ML360L Core
Anakart: MSI PRO B760M-P DDR5
RAM: 32 GB Kingston DDR5
SSD: Corsair MP600 Pro NVMe
PSU: Cooler Master MWE 850 Gold V2
Kasa: MSI MAG PANO M100R PZ
Monitör: AOC 24G4X
Klavye: SteelSeries Apex Pro TKL
Mouse: Glorious Model O- (Minus)
Kulaklık: HyperX Cloud II Core Wireless
Başlıktaki gibi bir SSD arıyorum yazma hızı genelde laptopta kullanılan gibi olsun. (Nereden bakacağımı bilmiyorum.) Ama çoğu kişi günümüzde 500 MB bile yeterli dediği için çok da umursamadım. Bir de DRAM muhabbeti nedir birisi yardım ederse sevinirim. Ayrıca Samsung almak isterdim ama fiyatlar çok pahalı zaten Kingston da Samsung kadar kaliteli diye düşündüm.

Aga yardım edin.

Şu alınır mı?

Dosya Ekleri

• image.jpg
    image.jpg
    563,1 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleyen: Moderatör:
Kingston NV2 tavsiye etmem. Anakartınız nedir? Bunları tercih edebilirsiniz:

Kingston NV2 tavsiye etmem. Anakartınız nedir? Bunları tercih edebilirsiniz:

Prime H610-K bu anakart oyun için ideal midir bir de?

Oyun için fazla bile. Oyun oynamak için bu kadar yüksek hızlara ihtiyacınız yok ama bütçenize uyan en iyi ürünler bunlar ancak anakartınızda PCI-e 4.0 yok, PCI-e 3.0 hızında. Yani bu hızlara erişemezsiniz, 3.500 MB/sn civarı hızlar elde edersiniz.

DRAM ne diye sormuşsunuz, onu da kısaca açıklayayım: DRAM, SSD'nin PCB'sinde bulunan bir donanım. Bu donanım SSD'nin performansı üzerinde olumlu etkilere sahip. Geçici verileriniz ilk burada depolanıyor, böylece NAND'lara binen yük azaldığı için SSD'nizin ömrü daha uzun oluyor. Onun dışında hız düşüşlerini minimuma indiriyor, böylece daha stabil bir performans elde ediyorsunuz. Ayrıca SSD'nin daha seri çalışmasını sağlıyor.

Oyun için fazla bile. Oyun oynamak için bu kadar yüksek hızlara ihtiyacınız yok ama bütçenize uyan en iyi ürünler bunlar ancak anakartınızda PCI-e 4.0 yok, PCI-e 3.0 hızında. Yani bu hızlara erişemezsiniz, 3.500 MB/sn civarı hızlar elde edersiniz.

DRAM ne diye sormuşsunuz, onu da kısaca açıklayayım: DRAM, SSD'nin PCB'sinde bulunan bir donanım. Bu donanım SSD'nin performansı üzerinde olumlu etkilere sahip. Geçici verileriniz ilk burada depolanıyor, böylece NAND'lara binen yük azaldığı için SSD'nizin ömrü daha uzun oluyor. Onun dışında hız düşüşlerini minimuma indiriyor, böylece daha stabil bir performans elde ediyorsunuz. Ayrıca SSD'nin daha seri çalışmasını sağlıyor.

Hocam bu PCI denilen şey 3 olsa ileride sorun yaratır mı? Bir de ben kendi laptopumdaki hıza nasıl bakarım?

Bir de ben kendi laptopumdaki hıza nasıl bakarım?
CrystalDiskMark indirerek diskin hızını test edebilirsiniz.

PCI-e 3.0 olması bir sorun yaratmaz, tek eksisi PCI-e 4.0 hızında bir SSD taktığınızda, örneğin yukarıda önerdiklerim gibi, 3.0 hızında çalışır.

Eğer günlük kullanıcıysanız, sadece oyun oynayıp surfing yapıyorsanız 3.0 hızları fazlasıyla yeterli zaten. Daha uygun fiyatlı düşünürseniz bu da alınabilir:

PCI-e 3.0 olması bir sorun yaratmaz, tek eksisi PCI-e 4.0 hızında bir SSD taktığınızda, örneğin yukarıda önerdiklerim gibi, 3.0 hızında çalışır.

Pekiya SSD'ye zarar gelir mi? He bir de Kingston almayı düşünüyorum SSD'yi. Ya da Samsung varsa tabi.

Hayır, hiçbir şekilde zararı yok. Samsung tercih edeceğim dersen bu fiyata 970 EVO Plus var. Kingston tercih edersen de 3.300 TL'ye KC3000 var. Alabilirsen KC3000 al derim, hız olarak tam hızından faydalanamayacaksın ancak yine de donanımsal olarak daha güçlü bir disk.

3.000 TL'ye Samsung 970 EVO Plus var ancak hak ettiği fiyatın üzerinde açıkçası. 2.500 TL falan olsa tercih edilirdi.

Hayır, hiçbir şekilde zararı yok. Samsung tercih edeceğim dersen bu fiyata 970 EVO Plus var. Kingston tercih edersen de 3.300 TL'ye KC3000 var. Alabilirsen KC3000 al derim, hız olarak tam hızından faydalanamayacaksın ancak yine de donanımsal olarak daha güçlü bir disk.

3.000 TL'ye Samsung 970 EVO Plus var ancak hak ettiği fiyatın üzerinde açıkçası. 2.500 TL falan olsa tercih edilirdi.

Kingston alacağım o zaman size güvenerek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı