3000 TL'ye mekanik klavye önerisi

xesinti

Hectopat
Katılım
20 Ekim 2021
Mesajlar
131
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, ilk defa mekanik bir klavye alacağım ama klavye ile ilgili hiçbir şey bilmiyorum. Switchleri neye göre seçiyorlar? Manyetik filan diyorlar, oyun için daha iyimiş sanırım. % 75 68 diyorlar onu da bilmiyorum. Kampanyalar ile güzel bir klavye almak istiyorum 3000 TL'ye kadar. Bu konular hakkında bana yardımcı olabilecek kimse var mı? Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam özellikle piyasasını çok takip etmediğimden yanlış yönlendirmek istemem fakat kısaca açıklayayım bildiğim kadarıyla. Manyetik klavyeler diğer klavyelere göre geneli daha hassas ve uzun ömürlü klavyeler olduğu söyleniyor. %75 gibi klavyelerde daha küçük boyutlu klavyeler hem masada hem de kullanımda daha rahat olduğunu söylüyorlar tabii sizin tercihinize bağlı.
 
Monster Pusat K3 Pro olabilir başlangıç seviyesi olarak. İlk mekanik klavyem oydu ve fiyatına göre özellikleri fazla. Sadece bazı keycaplerin (yani tuşların) kaplaması soyulmuştu, normal bakışta gözükmediği içinde dert etmemiştim ben.
 

Bu bütçelerdeki manyetik klavyeler daha az ömürlü, mekaniklere göre.
 
Bu bütçelerdeki manyetik klavyeler daha az ömürlü, manyetiklere göre.

Olabilir hocam kalitesine göre değişir tabii. Genelinde mekaniklerden uzun ömürlü olduğunu iddia ediyorlar ondan bilgilendirdim.
 
Manyetik switchlerin gecikme değerleri daha düşük olduğu için ve yazılımsal birkaç artısı olduğu için rekabetçi oyunlarda avantajları oluyor ama aşırı fazla avantajı var diyemem. Alıp almamak tercih meselesi.
Ama bu bütçelerde custom mekanikler ses, hissiyat ve kalite açısından biraz daha iyi olur.

%75 bir klavye arıyorsan bu bütçede mekaniğe yönelmen daha iyi olur çünkü adam akıllı yok %75 manyetik yok bu bütçede.

%65 e kadar fena sayılmayacak kalitede manyetikler var hocam.



 
FPS oyunu oynuyorsanız ağırlıklı manyetik switch alabilirsiniz.

%60 num pad kısmı ve üstteki f tuşları yok
%75 num pad yok üstteki f tuşları var
%100 klavye her şey var
 
Merhaba eğer küçük klavye kullanırım ve oyun oynarım diyorsanız önermekten dilimde tüyün bittiği ve aynı marka aynı özellikte olan klavyelerin 7k ancak önereceğimin 2k olduğu o klavye akko fun 60 max bu klavye oyun oynuyorsanız hall effect özelliği sayesinde oyunlarda 0.1 ms e kadar düşebilmesi ile çok çok daha önceden tepki vermenizi yani tepkiden kastım siz elinizin ucu ile bile bassanız algılıyor ve ya da yarış oyunlarında sizin basış seviyenize göre direksiyonu çeviriyor diyelim bu daha anlaşılır olur,buda oyunda sizi bir adım daha öne çıkarıyor klavye bunla kalmıyor kablolu 8k kablosuz 4/8k arası birşey veriyor ki bunlar yüksek değerler kablosuza göre bunların yanında küçük olmasına rağmen güçlü bir işlemci ve 3000mah batarya yatıyor yani buda kullanım süresini bir hayli arttırmakta son olarak kalitesine de gelicek olursak gayet kaliteli bir klavye değerlendirin bence linkini isterseniz iletirim ayrıca gaming gen tr kampanyaları ile birlikte çok çok daha ucuza bile getirebilirsiniz

son ekleme olarak akko türkiye genelinde bilinmese de klavyeleri ile tanınmış büyük ve gerçekten kaliteli bir firmadır hiç bir sorunu ile karşılaşmadım şu ana kadar içiniz rahat olsun.
 

Birkaç video izledim sanırım blue switch en hoşuma gideni o hissiyat ve ses yeni farklı switchler varmış ama onları bilmiyorum. Kampanyalarla 1000 TL'ye güzel bir klavye var mı 1500 TL indirim oluyor Gaming'de İyzico ile.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…