3000 TL'ye monitör önerisi

Abdn Can

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ekran kartımı değiştirdim akıcı 1080p oynatan bir ekran kartı aldım ve 900p bir monitörüm var.
Monitörümü'DE1080p yapmak istiyorum. Sizce sıfır şekilde; ViewSonic VA24E1-H 23.8 inç 120Hz 5ms Full HD IPS Monitör
Bu şekilde bir monitör mü almak mantıklı yoksa ikinci el şeklinde 144 Hz ASUS VP249QGR gibi 1 ms monitör bakmak mı mantıklı.
Genellikle e-spor tabanlı oyunlar oynuyordum. Fakat bu aralar hikayeli oyunlara geçiş yapmayı düşünüyorum bu yüzden IPS panel almayı düşünüyorum.

Sizce nasıl bir yol izlemeliyim 3 bin TL bütçe biraz az farkındayım ama ikinci elde çoğu satıcı 3 bin TL'ye 144 Hz IPS panelde AOC ASUS vs gibi markaları bırakıyorlar.

Sizce böyle bütçeyle ikinci el bir şey mi almak mantıklı olur yoksa sıfır bir şeyler mi bakmak mantıklı olur yorumlarınızı bekliyorum.

Monitör önerilerinizi link şeklinde gönderirseniz çok sevinirim.

Şu an 1440x900 75 Hz Casper 926W kullanıyorum. Panel tipini bilmiyorum.

Ben VP249QGR kullanıyorum ViewSonic gibi garip markalar almak yerşne kesinlikle ikinci el ASUS al.

2.el daha mantıklı gibi.

ViewSonic garip marka değil ama 5ms, bence sıfırı 5K altı olan kaliteli monitör modelleri belirle onları yakalamaya calis 2. elde.

3 bin'e yukarıdaki monitörden güzel monitör yok zaten hocam. 5 ms'de hiç fena değil yıllarca oynadım 1ms'e geçtim fark yok denecek kadar azdı.

Oled olmayan laptop ekranları 10-20 ms arasıdır bu arada. Laptoplarda bile 10-20 ms kullanımda sırıtmıyorken 5 ms'ye çamur atan tayfa garip bir kafa yapısında.

Hocam ofis laptopu alırsanız tabii 20ms olur. FPS oyunları için 1ms olmalı en fazla hadi 3 olsun oda stabil verebiliyorsa.

Hocam ofis laptopu alırsanız tabii 20ms olur. FPS oyunları için 1ms olmalı en fazla hadi 3 olsun oda stabil verebiliyorsa.

Ortalama 1ms tepki süresine sahip LCD monitör yok. 540Hz TN panel bile 2-3ms veriyor. 1ms ve altı sadece OLED tarafında var. IPS paneller ortalama 6.9ms civarı tepki süresine sahiptir. 1ms yazan bile 9ms çıkıyorsa 5ms yazanı siz hesap edin.

540hz panellerden örnek;

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…