3000 TL'ye Mühendis İçin Laptop Tavsiyesi

MrtDmry

Hectopat
Katılım
17 Haziran 2014
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
(Not:Bu yazı öncelikli olarak Recep BALTAŞ ve Ali GÜNGÖR e yazılmış olup diğer tüm technopat sosyal ailesinin fikir ve önerileri beklenir.)

Merhaba öncelikle bu tür sorularla çok fazla muhatap olduğunuzu bilerek baştan özür dileyerek konuya girmek istiyorum ama bizi de biraz anlamanızı rica ediyorum sizleri her türlü kanaldan takip ediyoruz ve incelemelerinizi beğeniyor, en önemlisi sizin sözlerinize güveniyoruz hatta o kadar ki tek bir sözünüz ile düşünmeden laptop alabiliyoruz .

Evet sorum en basit haliyle hangi laptopu önerirsiniz?

Ben makine mühendisliği öğrencisiyim okul odaklı çeşitli mühendislik programlarını çalıştırması için bir laptop almak istiyorum. Çok uzun süredir araştırma yapıyorum ama aklımı karıştıran size danışmak istediğim şeyler var.

1) Öncelikle her ne kadar mühendislik öğrencisi olsam da temelde mimarlık geçmişim olduğundan çok fazla estetik kaygım var. Alüminyum kasa olması ısı uzaklaştırma açısından bir numaralı tercihim ve ergonomi, aksesuar bulma kolaylığı açısından 15.6’’ önceliğim.

2)Her ne kadar laptoplarda güç tüketimi dışında pek bir farkının olmadığını söyleseler de almışken 4.Nesil Haswell i7 olmasını istiyorum.Ve hiç oyun oynamasam da güçlü bir harici ekran kartı olmalı çünkü tasarım programları için gerekli bildiğim kadarıyla Ram 8gb ve üstü olmalı.

3)Genelde gece çalıştığımdan dolayı klavye alttan ışıklandırmalı olmalı. Ekran en çok takıldığım nokta mat 1920x1080 olmalı ve görüş açısının iyi olması için IPS panel tercihim.

4)Bir diğer takıldığım nokta ise ses. Güçlü net ses verebilmeli tabi ki bir laptoptan beklenilebilecek kadar iyi ses.

Kısacası multimedya özelliklerinin yanına birde yüksek performans arıyorum ama bütçem maalesef maksimum 3000 TL :(

Benim bulduğum ürünler ASUS N550JV/ LENOVO Y510P/ LENOVO Z510

Kampanyaya girerde 3100-3200 olurlarsa TOSHIBA P50t/ MSI GE60

Ve son olarak çok saçma olduğunu bilerek soruyorum her ne kadar 3.nesil i5 /4GB ram/512mb ekran kartı/500gb depolama ve ekranı da 1280x800 olsa da apple tasarımına bayılıyorum sizce macbookpro 13,3’’ benim işimi görür mü ? :)

Bu çerçevede bana önereceğiniz marka ve model nedir? Şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı