Selam arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim gibi, render (obs-yayın) ve oyun için bilgisayar toplayacağım. Yeniden ceza almama dileklerimle.
Kasayı değiştirmeyi düşünmüyorum, görünüş ve kullanım açısından çok hoşuma giden bir kasa olduğu için.
3DMAX gibi çizim ve render programlar kullanıyorsan render için İntel işlemci, çizim için sağlam bir ekran kartı koyman gerekir. Azz hocam FirePro 2270 önermiş ama o kartın çizim performansı çok iyi değil. BilgeAdam 3D modelleme bölümünde okuyorum segment sayısına önem veren projeler çiziyorsan FirePro 2270 seni yarı yolda bırakır.
CL 8 değerine sahip 8 GB bellek koydum. İşlemcinin harici bir soğutucuya ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden soğutucu koymadım. Program bir kaç saniye erken açılacak diye render performansından ödün veremem diyorsan SSD'yi çıkartıp İ5 4690 alabilirsin.
Teşekkür ederim. 3100 tl oldu şuan sepet bir de monitör alayım diye düşünüyorum. Aşırı pahalı olmayan, iyi verim alabileceğim, oyun oynayabileceğim önerdiğiniz bir monitör var mı?