Arkadaşım PC toplama konusunda destek istedi fakat piyasadan oldukça uzak kaldığım için piyasaya çıkan bütün bileşenleri inceleme şansım yok. Çok fazla kombinasyon ve bu kombinasyonların kendi içerisinde de alternatifleri olması kafamı epeyce karıştırdı.
Bütçesi oldukça kısıtlı olduğu için kendim için de bir ilk olacak şekilde AMD sisteme yöneldik. Bütçesi 3000 TL. Belki 50-100 lira üstüne çıkabilir ama daha fazlası olmaz sanırım.
Toplama amacı öncelik sırası şu şekilde:
1) Online ders verme, video izleme
2) Ufak çaplı ses kayıt programları kullanma (birkaç VST ile)
3) Özelliklerin elverdiği kadar oyun.
Daha ileride daha kaliteli bir APU işlemci ya da CPU+GPU şeklinde upgrade ederek kullanabilmesi için şöyle bir sistem örnekledim:
Yazmayı unutmuşum. Bilgisayarı acilen toplayıp ders vermeye başlaması gerekiyor.
Ana fikir şu:
Acilen online derslere başlamak için bir pc toplanacak. İleride daha üst seviye işlemci+ekran kartına geçerek bilgisayarı gaming pc haline getirmek.
Malum dolar sürekli yükseliyor. 2. el sağlıklı bir R7 işlemci ya da ram rahatlıkla bulunabilir fakat anakart ve ekran kartını 2. el almaktan yana olmadığım için bu şekilde düşündüm. Tabii ki SSD takviyesi de olacak. Yeni bir kasa da alınacak. Üstüne Ram de eklenecek.
Cevaplar için teşekkür ederim.
Şöyle bir alternatif çıktı
Yazmayı unutmuşum. Bilgisayarı acilen toplayıp ders vermeye başlaması gerekiyor.
Ana fikir şu:
Acilen online derslere başlamak için bir pc toplanacak. İleride daha üst seviye işlemci+ekran kartına geçerek bilgisayarı gaming pc haline getirmek.
Malum dolar sürekli yükseliyor. 2. el sağlıklı bir R7 işlemci ya da ram rahatlıkla bulunabilir fakat anakart ve ekran kartını 2. el almaktan yana olmadığım için bu şekilde düşündüm. Tabii ki SSD takviyesi de olacak. Yeni bir kasa da alınacak. Üstüne Ram de eklenecek.
Anakartı gereksiz bir şekilde yüksek model alıyorsun. İleride overclock gibi bir amacınız yok ise A320 yeterli bir anakart. Eğer overclock yaparım dersen B450 alınız. Gayet yeterli olacaktır. Boşa para vermeyin.
Ana fikir şu:
Arkadaşların dediklerine katılıyorum, bu bütçe için anakartı fazla yüksek tutuyorsunuz. B450M S2H almanız mantıklı, ilerde gaming pc olucak diyorsunuz, 400W güç kaynağı oyun odaklı sistem için yetersiz kalır. Şimdilik oyunla işi yoksa 1 tane ram alın, ordan artan parayla psu'yu min.500W a yükseltin. İlerde psu değiştirmektense, ram eklemek daha mantıklı.