3000 TL'ye Sistem Toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

brkkrc

Hectopat
Daha fazla  
Ben 3000 TL ye bir sistem kurdum.Bileşenleri şu sekilde:
1=EkranKartı:sapphire r9 290x tri-x
2=Anakart:Asus Crosshair V formula
3=Ram:CORSAIR vengeance 2x4
4=Ssd:samsung 840 evo 120gb
5=Harddisk:seagate 2 TB 7200 64MB SATA3
6=İşlemci:Amd fx9370
7=Kasa:CORSAIR CHAMP SPEC 2 (650w güç kaynağı içinde geliyor)
8=Sıvı Soğutma:CORSAIR seidon 120v plus

1=Bu sistemin bileşenleri kötüyse başka bileşenler önerir misiniz?
2=Güç kaynağı bu sistem için yeterli mi?
3=Bu sistemde uyuşmazlık var mı?

Anakarttan kısıp sıvı soğutma almaz isen GTX970 alman senin yararına olur.

Öncelikle, bu bütçe ile intel işlemcili, nvidia ekran kartı bir sistem toplanmalıdır. Önerdiğim sistemde işlemcini i5 4460 düşürüp, ssd ekleyebilirsin. Bu arada corsair seidon 120v diye bir soğutucu yok, cooler master'ın öyle bir soğutucusu var.
Ekran Alıntısı.PNG

- Sisteminde uyuşmazlık yok fakat seçmiş olduğun işlemci yanlış. Aşırı güç tüketiyor ve tek çekirdek performansı orta seviye Intel işlemcilerinden bile düşük.
- O işlemci ve ekran kartını o güç kaynağı bile karşılayamayabilir.
- Bu bütçeye rahatlıkla daha performanlı ve az güç tüketen GTX 970 sığdırılıyor, onu tercih etmelisin.
- Seçmiş olduğun sıvı soğutma iyi bir soğutma değil. Kalitesiz bir sıvı soğutma yerine kaliteli bir hava soğutma daha iyi olacaktır.

Alttaki sistemi öneririm. OC için de uygundur. SSD ekleyeceksen ve HDD'yi 1 TB yapacaksan işlemci ve anakarttan kısabilirsin ama tavsiye etmem.

ads%C4%B1z-jpg.43031

Resimde gördüğünüz sistemin 3000 TL'ye alabileceğiniz en iyi sistem olduğunu düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• R9 390'lı Sistem.jpg
    R9 390'lı Sistem.jpg
    45,7 KB · Görüntüleme: 229
Resimde gördüğünüz sistemin 3000 TL'ye alabileceğiniz en iyi sistem olduğunu düşünüyorum.
Hocam amaç nedir? Forumda 3000 liralık ne kadar konu açılmışsa aynı yorumu yazmışsın. Ocak ayındaki konu bu farkındasın dimi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı