Merhaba Technopat ailesi. Vatan Bilgisayarın Odeabank ile anlaşmalı 36 ay vadeli kredisinden yararlanıp Allah'ın izniyle sistem toplamak istiyorum. Bilgim yeterli tabi ki fakat sizinde fikrinizi almak istiyorum
Intel Core i5 4460
Asus H97M-E
Msi R9 280X 3 GB 384 Bit
Crucial 8 gb tek modül CL8 Ram (İleriye bir tane daha 8 gb ram alırsam diye tek modül)
Seagate 1 tb 7200 rpm HDD
Xigmatek 600w Kasa
AOC 23.6 E2470SWDA Monitör
Aklımda ki sistem bu şekilde. Klavye ve mouse olarak daha düşünmedim, bakacağım ona da. Eğer ki aklınızda başka bir sistem varsa önermekten çekinmeyin. Şimdiden teşekkürler.
RAM olarak tavsiye ettiğimi alırsan eğer fazla da performans almak istiyorsan ileride bir çift daha alıp 16GB RAM yapabilirsin. Bu da işini fazlasıyla görür. Fakat şimdik 2x4 alıp sonradan 2x8 almakta mantıklı bir seçim olabilir.
Seagate yerine Western Digital tercih edilmeli.
Önerdiğim güç kaynağında korumalar var ve 85+ destekliyor.
Ana kart ise fiyatına göre çok iyi.
Arkadaşım eğer değişiklik yapacaksan yapacağın değişiklik bu yönde olmalı. Aklına takılan soru varsa sorabilirsin.
Evet stok soğutucu şimdilik sizin için yeter. Çünkü overclock işlemi yapmayacaksınız. Yapsanız bile masaüstü bilgisayar ne kadar ısınabilir ki ? Ben bu işlemci soğutucu önerilmesini anlamıyorum. En fazla 70 derece. Overclock yapılmadıktan sonra hiçbir işlemci 70 dereceyi geçemez.
RAM olarak tavsiye ettiğimi alırsan eğer fazla da performans almak istiyorsan ileride bir çift daha alıp 16GB RAM yapabilirsin. Bu da işini fazlasıyla görür. Fakat şimdik 2x4 alıp sonradan 2x8 almakta mantıklı bir seçim olabilir.
Seagate yerine Western Digital tercih edilmeli.
Önerdiğim güç kaynağında korumalar var ve 85+ destekliyor.
Ana kart ise fiyatına göre çok iyi.
Arkadaşım eğer değişiklik yapacaksan yapacağın değişiklik bu yönde olmalı. Aklına takılan soru varsa sorabilirsin.
Evet stok soğutucu şimdilik sizin için yeter. Çünkü overclock işlemi yapmayacaksınız. Yapsanız bile masaüstü bilgisayar ne kadar ısınabilir ki ? Ben bu işlemci soğutucu önerilmesini anlamıyorum. En fazla 70 derece. Overclock yapılmadıktan sonra hiçbir işlemci 70 dereceyi geçemez.
İşlemcim ''K'' ibaresi içermiyor. Bu durumda o.c yapmayacağım için Z97 chipset gerekli değil gibi.
En azından Corsair Vengeance 8 gb (4x2) Dual Kit alayım, Kingston biraz sıkıntı çıkarabilir.
PSU tam bir f/p ürünü. Fakat hani insanın içine sinmiyor, Belki o fiyata Corsair vs 650 80+ alınabilir.
Eğer ileride sistemi arttırma durumunuz varsa diye ben o anakartı önerdim tekrar tekrar uğraşmayın diye.
Kingston sıkıntı çıkarmıyor diye biliyorum.
Güç kaynağı konusunda içiniz rahat olsun. Aynısından alacağım bu yaz.
Önemli değil.