30000TL sistem toplama

MYTHKING

Hectopat
Merhabalar

En son sene 2014'te MSI 980 ile sistem toplamıştım. 2017'de yurt dışına taşındıktan sonrada kardeşime bıraktım. Uzun aradan sonra tekrar karar verdim. Aslında aşırı ihtiyacım yok ama dün laptop'da (HP Pavilion 15) Forza 3 oynarken aşırı ısındı. FPS değerleri çöktü , ve oyun kasmaya başladı. İkinci laptop olarak iş için 5600M 8GB- i9 - 2TB - 32GB RAM'li MacBook kullanıyorum. Uygun fiyata alma imkanım oldu. MacBook üzerinden oyun oynamak istemediğim için toplama kararı aldım. Oyunu sadece evde oynadığım için ikinci bir Gaming laptop'a gerek yok. Kullanım amacı oyun için olsa da SQL server da kuracağım. Çift işletim sistemi yapacağım. Render gibi derdim yok. MacBook üzerinden hallediyorum.

Bugün genel olarak araştırma imkanım oldu. Kararsız kaldım. Kafamda var olan parçaların linklerini gönderdim. Şu anki kur'la pahalı çıkabilme veya ucuz çıkma durumları var. Fiyat aralığı konusunda ise tamamen ileriye dönük olması gerekiyor. Bu tarz parçalar ve sistemler her sene devamlı eskise'de tahminim 5 6 sene rahat götürecektir. Ansızın teknoloji sıçraması yaşamazsak tabii ki.

Ek olarak birkaç ricam var.

1-) RTX 3000'leri beklemek istiyorum ama 2-3 ay gibi bir süre var. Gerek yok ama olursa 2X yükseltirim. SLI zaten olmayacak. Bu kadar teknoloji ilerlerken illa aynı kart olma konusu çok saçma.
2-) Oyun için gereksiz gibi yorumlar'ada gerek yok bence. Herkes kendi imkanı ve zevki doğrultusunda parasını harcama kararına sahip.
3-) RGB takıntım yok. Sadece performans üzerine odaklıyım.
4-) Kasa konusunda ise büyük gösterişli ağır kasaya da gerek yok. Ben buradayım desin diye takıntım yok yani.
5-) Ram en az 32GB olmalı, SSD en az 2TB olmalı.
7-) HDD eklemenize gerek yok, lazım olursa ileride ekleyebilirim.

İşin zor kısmı da yurt dışında olmam. Sitelerin linklerini bıraktım. Yardımcı olabilecek arkadaşlar çok ama çok makbule geçer.

www.technodom.kz
www.sulpak.kz
www.pulser.kz

Anakart:
2.200 TL
3.800 TL
3.300 TL

Ekran kartı:
11.600 TL

İşlemci:
5.700 TL

3.900 TL

3990 veya KS bulamadım.

SSD:
2.000 TL

1.200 TL

2.400 TL

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki ciddi misiniz?

Bu kadar uzun yazıyı ve linkleri paylaştım. Sizce hayali sistem için yapar mıyım.
Hocam yaşınız kaçtı?
Peki ciddi misiniz?
RTX 2080 Ti ve i9 9900K sistem toplanır çok rahat tabii ciddi iseniz

Bu tarz yorumları olacağını biliyordum. Moderatör arkadaş düzenlemiş ama 6. madde de inanmayacak arkadaşlar olursa özelde şahsi numarası gönderirse nakit parayı veya banka bakiye paylaşırım demiştim. Kötü bir üslup ama kişilerde haklılar. Hayali sistemler ve Trol sistemlerin konusu çok fazla.

Bu kadar uzun yazıyı ve linkleri paylaştım. Sizce hayali sistem için yapar mıyım?

Haklısınız. Araştırmaya başlayayım. Fazla bütçeli sistemleri araştırmıyorum o yüzden araştırmaya hemen başlayıverim. İşlemci konusunda AMD mi Intel mi tercih edeceksiniz?

Haklısınız. Araştırmaya başlayayım. Fazla bütçeli sistemleri araştırmıyorum o yüzden araştırmaya hemen başlayıverim. İşlemci konusunda AMD mi Intel mi tercih edeceksiniz?

AMD 3990X en mantıklısı gözüküyor. Zahmet olacak şayet ciddiyseniz. Sadece performans odaklıyım. Zaten bitince videosunu ve testlerini paylaşacagım.

Bu siteler hep rusça pek anlamadım ama ben size bu sitelerden araştırın bu ürünlerin en ucuz ve size uygun olanı alın ben size bilgisayar parçaları yazacağım.

Bu siteler hep rusça pek anlamadım ama ben size bu sitelerden araştırın bu ürünlerin en ucuz ve size uygun olanı alın ben size bilgisayar parçaları yazacağım.
Parça isimleri gönderebilirseniz onları'da baz alabilirim. Tek sıkıntı TR de var , burada yok. Burada var , TR de yok olan ürünler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…