3000MHz CL15 (2x8) vs 3200MHz CL16 (2x8)

CL değeri ne kadar düşük olursa performans o kadar iyi olur. Yani 15, 16’dan daha iyi. MHz değeri olarak 200 MHz’nin fark edilebilir şekilde performansı etkilemeyeceği için CL 15 dedim.
Peki uyguna CL 16 3.200 mhz alıp CL15 düşürebiliyo muyuz cidden? Daha mantıklı olur. 300-400 TL kara geçiyosun nerdeyse.

MHz değeri düşürülerek CL değerini düşürebilirsiniz. Ama kaç frekans düşürerek onu elde edersiniz orası muamma. Yani CL 16 alıp CL 15 elde etmek için frekansı 2444 MHz düşürdüğünüzde hiçbir anlamı kalmıyor. Sizin işinizi 2x8 CL 15 3000 MHz’de görür. CL 16 3000 MHz’de. İkisi arasında gözlemlenecek bir performans farkı yok. @Yacine Brahimi

Ben şahsen 3200MHz CL16 almaya karar verdim. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

@wibbly Frekans düşürmeden de gecikme değerlerini düşürmek mümkün. Genel olarak üreticiler sınır değer koymuyorlar. Düşmediği taktirde de ufak bi' voltaj yardımı yeterli.

Dostum bu Single RAM ile Dual Kit RAM'in olayı ne? Single RAM tek, Dual KİT 2x fakat Single RAM'den 2 tane alıp Dual Kit yapabiliyormuşuz. Madem yapılıyor 2x olmasına rağmen alttaki RAM hala neden Single diye geçiyor mesela?

Single diye geçmesinin bir önemi yok, 2 tane aynı model RAM aldığınız taktirde RAM'ler dual channel çalışmaktadırlar. Dual channel performansı single performansa nazaran çok daha iyidir. O yüzden single kullanmanızı tavsiye ederim. Dual kit olup olmaması önemli değil, 2 tane single alıp dual channel kullanabilirsiniz. Tabii aynı özelliklerde olması lazım. @Silinen üye

Son düzenleme:
Mesela az önce linkini attığım RAMLER piyasaya göre uygun baya. Crucial kötü marka olduğu için mi yoksa gözümden kaçan dezavantajlı bir özelliği mi var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…