Çözüldü 3000Mhz ile 3200Mhz RAM uyumlu çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Emre Aydemirr

Hectopat
Çözüm
Normal çipler çıkıyor gibi gözüküyor, en iyi CJR veya JJR var içinde.

Onlardan herhangi birisini alabilirsiniz veya DOCP açtıktan sonra Memory Frequency ayarını 3200 MHz yapıp bunu da kullanabilirsiniz fakat RGB'ye sahip değil. Diğerlerinden Samsung C-Die çıkabiliyor ama bundan çıkmasının ihtimali yok. CJR, DJR, JJR veya Micron çip çıkar diye düşünüyorum.

FCLK kavramını anlatmaya çalışıyorum az önceden beri, siz anakart 4400 destekliyor sorun olmaz diyorsunuz. FCLK bozulduktan sonra ister 4266 MHz olsun düşük performans alıyor.

Mesela bu videoda 5600X'in bellek kontrolcüsü 2000 MHz FCLK'yi(4000 MHz RAM için 2000 MHz FCLK gerekir, 3600 için 1800 gibi) stabil şekilde yapamadığından 3200'den düşük performans vermiş. Tabii Ryzen 5 2600, 3600 MHz'yi de yapamıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Gördüm gerekirse N11 den almam da 3000Mhz olan her yerde 3200Mhz'in iki katı fiyatında nedendir

Ryzen 5 2600
Asus TUF B450M Plus
3000 almamak mantıklıysa attığınızı alırım.

RGB seviyorsanız:

Normal RAM olarak:

3600 diecektiniz sanırım hocam evet daha iyidir 3600 mhz
yok hocam 3000 almamak

sağolun
sağolun

Tamamdır hocam eyvallah Corsair'le 3 kanal yapmak mantıksız mı?

Dual ile aynı performansı alırsınız sadece GB olarak avantajınız olur diye biliyorum.

3600 MHz almayın hocam, işlemcinizin bellek kontrolcüsü 3600 MHz'i kaldıramayacak. Düşük performans alacaksınız. Maksimum 3200 tercih edin. Attığım XPG'ler güzeldir.

Zararı yok kullanmasının?

Corsair önermez misiniz ? 3 Kanal yapmam mantıklıysa
XPG'ler daha iyidir çip olarak, bazı Corsairler sorunlu çıkabiliyor. 3 kanal yapamıyorsunuz diye biliyorum, 3 tane taksanız da Dual çalışacak sanırım. Aldıktan sonra denersiniz, uyumlu çalışmazsa çıkartırsınız. XPG ile çalışmazsa Corsair ile de çalışmaz diye düşünüyorum.
Dual ile aynı performansı alırsınız sadece GB olarak avantajınız olur diye biliyorum.

Zararı yok kullanmasının?
Zararı yok ama 3200 MHz alıp daha yüksek performans ve daha düşük gecikme alabilirken neden 3600 alıp tam tersini yaşasın? Zaten işlemci değiştirirse bunları da Overclock ile 3600'a çıkartabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…