3000MHz RAM vs 3200 MHz

O kadar PC bilgim yok ben direkt 3200 almayı düşünüyorum o işleri fazla bilmediğim içinde bulaşmak istemiyorum.

O kadar PC bilgim yok ben direkt 3200 almayı düşünüyorum o işleri fazla bilmediğim içinde bulaşmak istemiyorum.

Overclock işlemini "YouTube" aracılığıyla öğreten insanların aşamalarını takip ederekte yapabilirsin bence. 3200 MHz alıp overclock yapmadan oynayabilirsin bence, 2400 MHz'den 3200 MHz'ye overclocklamak o kadar mantıklı mı bilmemem ama 3200 MHz alıp overclock ile uğraşmayıp, ekstra elektrik parasıda ödemeyebilirsin. Tabii arada bütçede var o kadar para vermeyede gerek yok, overclockta tercih edilebilir.

O kadar bilgim yok ondan dolayı da yapmaya biraz korkuyorum bir şey olur felen diye bütçe varken Corsair 16 GB CL16 3200 MHz RAM Vengeance LPX alayım diyorum. Dediğiniz gibi yapsak 3200 le aynı performans olur mu ki.
Abartılı şekilde yüksek gecikme değerlerine ihtiyaç duymazsa tabi ki performansı aynı olur. Örnek olarak kötü OC performansına sahip RAM'lerimi 3000'den 3466 MHZ'ye Overclock yapabiliyorum.

Yani, banada mantıksız geliyor o zaman 3200 MHz tercih eden insanlar neden 2400 MHz alıp 3200 MHz yapmasınlar ki? O kadar çok overclock olacağını sanmıyorum olursada sıkıntılar çıkabilir belki.

Yani, banada mantıksız geliyor o zaman 3200 MHz tercih eden insanlar neden 2400 MHz alıp 3200 MHz yapmasınlar ki?
Biraz uğraş gerektiriyor çünkü deneme-yanılma yapılarak doğru ayarlar bulunduğu için. Ayrıca tüm RAM'lerin yüksek frekanslara çıktığında çalışabileceğinin pek garantisi de yok, şans işi biraz. Ama arkadaşa yeni bir RAM almadan önce en azından denemesini, eğer şuan ki RAM'leri yüksek frekanslarda çalışabilecek kadar iyi silikon kalitesine sahipse öyle kullanmasını ve bu sayede RAM'lere boşu boşuna para vermemesini öneriyorum.

Yani, bana da mantıksız geliyor o zaman 3200 MHz tercih eden insanlar neden 2400 MHz alıp 3200 MHz yapmasınlar ki? O kadar çok overclock olacağını sanmıyorum olursada sıkıntılar çıkabilir belki.

Bende öyle düşünüyorum 3000'den 3200 felen neyse de 2400'den 3200 biraz fazla.

Peki 3200 alsam ne kadar çıkar mesela fazla uğraşmadan hızı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…