3000TL amfi ve ses kartı önerisi

klausen

Decapat
Daha fazla  
Les paul gitarım var line 6 spider IV15 amfim vardı sattım.
Sesler çok dijital geldiği için sıkıldım kayıtları da muazzam yapamıyordum.
Guns n' roses AC/DC tarzı şeyler çalıyorum ne almam gerekiyor hiçbir fikrim yok.
En fazla 3000TL bütçem var ses sistemi için kimisi Marshall code25 al diyor kimisi ses kartı al diyor.
İşin içinden çıkamadım bir türlü gitarım öylece boş boş duruyor günden güne çalamadıkça düşüyorum.
Benim aklımda ise ses kartı ve amfi alıp tonları bilgisayardan sesi de amfiden almak var.
Çünkü sadece ses kartı alırsam kafeye götüremem bilgisayar ile birlikte umarım biri halimi anlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Marshall Code serisi Spider'larla birlikte piyasanın en kötü modelleme amfileri olabilirler. Yanına yaklaşma derim.

AC/DC çalmak istediğimde (moral bozukluğuna süper çare AC/DC riffleri) genelde bilgisayara bağlanıp Kuassa Amplifikation Caliburn kullanıyorum ben. AC/DC tonları elde edilmesi zor tonlar ucuz amfilerle, gain'den çok volume'e dayanıyor ve gitarın volume ayarını da aktif olarak kullanıyor. Kuassa'nın simleri bence modelleme amfilerinden daha iyi beceriyor onu.

Amfin yoksa ama o fiyata BOSS Katana-50 mk2 alırsın, ev için BOSS Katana serisinden daha uygun amfi pek yok REVV gibi evde çalmaya uygun tüplüler alıp 10.000'lerce liraya çıkmadığın sürece. Eğer tüp almayacaksan bütçene uygun bir Katana mk2 al.

Ucuza Marshall istiyorsan sadece ama analog solid state düşünebilirsin, ikinci el Marshall Lead 12 bulabilirsen ne güzel. MG serisi meh, yarı analog yarı dijital sevmiyorum.

Amfin yoksa BOSS Katana mk2 almanı öneririm, sonra ses kartı alır, yine istediğin amfi simülasyonunu kullanırsın. BOSS Katana mk2 üzerinde üstünde power amp girişi var ayrıca, ses kartını ona takarsın sonra.
Bu arada ekleme yapayım, BOSS Katana'lar içinde ses kartı da var, kayıt için kullanılabiliyor. Tam bir ses kartı kadar kullanışlı değil, daha çok amfi mikrofonlamaya alternatif gibi. Katana ses kartı çıkışından sinyal yollarken kendi IR'ını da kullanıyor, doğrudan DAW ile kayıt alabilirsin. Sinyali preamp'dan önce ya da power amp'dan önce olarak alabiliyorsun.

Pratik yapmak için de amfi gerekli değil o kadar, günlük pratiğimde çoğu zaman amfi açmıyorum ben genelde geceleri çalıştığımdan. Ya ampsim'lerle kulaklık kullanıyordum ya da doğrudan gitarla çalışıyorum, hiçbir yere takmadan.

Son düzenleme:
Hocam zuhal müzikte gördüm katana MK2 sipariş verdim inşallah üzülmem dediğiniz gibi iyidir 3200 TL'ye 4 taksitli aldım umarım dilediğim gibi olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı