3000TL i5 6500, RX480 Sistem

anilsen-

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba,

7 senelik emektar dell inspirion 5010'um artık CS:GO 'da 20 FPS'yi göstermeye başlayınca vakit geldi dedim

Şöyle bir sistem düşünüyorum ;

Donanım, uyumluluk bilgim az. Önerilere açığım. Amacım orta seviyede bir oyuncu bilgisayarı, ekran kartı ileride değişiklik parçaları kaldırabilecek düzeyde, sanırım

Güç kaynağı yeterli midir, darboğaz yapar mı, ya da sizin şunu değiştir şu fiyat/performans olarak daha uygun diyeceğiniz her fikre açığım. Bütçem; 3000-3300 max.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum sana kendi alacağım sistemi önereyim.

Senin topladığın sistem için yorum yapayım. Z yonga setli anakart gereksiz. RX 480'in referans tasarımını almamanızı öneririm. Benim sistemde boş durmasın diye referans tasarımı koydum. Özel soğutmalı modeller gelince MSI RX 480 Gaming X almayı düşünüyorum. İşlemci soğutucuya gerek yok. Stok fan yeterli. Bütçeniz varsa alabilirsiniz ama ses falan istemiyorsanız.

İşlemcin "K" ibareli olmadığı için o anakart gereksiz. Zaten OC yapamazsınız. O yüzden anakartı Msi H170 Gaming M3 tercih edebilirsiniz. Ram'leri ise anakartın çalışma hızı ile yani MHz'i ile aynı olsun diye 2133 MHz yapın daha verimli olacaktır. Ekran kartı iyi bir seçim ama özel soğutmalı kartın stoklara girmesini bekleyebilirsin. Sabit diski ise WD 1 TB Blue tercih edebilirsiniz.

İşlemcinin sonunda k yok o nedenle z170 serisi anakart almanada gerek yok, z170 anakartları 6600k ve 6700k işlemcilerle kullanınca anlamı oluyor yoksa boşa masraf denilenilir. Msi b150 gaming m3 anakartı öneririm hatta msi bazooka bile alınabilir fiyatları biri 410 diğeri 330 tl. Ram lerini 2666 almana gerek yok anakartın 2133 destekliyor en fazla, daha doğrusu b150 olan benim önerdiğim 2133 destekliyor. Skylake serisi işlemcilerde o kadar ısınmıyor içinden çıkan stock soğutucu bile yeterli şimdi 150-160 liralık o zalman soğutucu bana göre fazla. Ya bi stock soğutucuyla kullan memnun kalmazsan sonra al yada illa alıcaksanda daha ucuz bişey al inanki gerek yok. Buralardan kısınca eline geçen paraylada kasa ve güç kaynağını ayrı ayrı daha kaliteli al, güç kaynağında 80+ sertifikası olsun en az.

@sırma saçlı kel adam bu arkadaşın önerdiği sistem daha iyi görünüyor. SSD çıkarıp, RAM'i 16gb yapabilirsin. SSD'nin ilk satın alma sırasında masraf yapılacak kadar bir önemi yok sistem için, ama bütçen varsa alırsın tabi
Bu sisteme bir de ViewSonic VX2257-MHD monitörü öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…