300TL DDR3 RAM Önerisi

BrainHacker

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Königswinter
Daha fazla  
Meslek
Profesyonel Talebe
Merhabalar sistemimi yeni topluyorum ve RAM konusunda kararsız kaldım. Sistemi test etmek için bir tane Kingston HyperX (KHX1600C9AD3/2G) RAM almıştım. Bunun yanına en fazla 300-350TL civarı bir RAM seti almak istiyorum. Ancak bazı sorularım var. 2x4 şeklinde 1600MHz CL9 RAM alsam yine dual channel kullanabilir miyim? Bir dual channel ve bir de tek olarak kullanım mümkün mü? Uyumlu çalışır mı? Yoksa eskisini satmamı mı önerirsiniz?

Son olarak 8GB(+2) sistemime yeterli olur mu?

Anakart: Asus P8B75-V
CPU: I5-3330
GPU: GTX 650

8GB yeterli olacaktır. Mhz ve Cl değerleri aynı ise kullanabilirsiniz bir sorun oluşmadan. Aynı değilse de deneyerek öğrenebilirsiniz. 3'ünü kullanırsanız, çift olarak aldıklarınızı A1 B1 şeklinde takarak Dual-Channel kullanabilirsiniz. Ben şahsen 2 GB RAM'i araya dahil etmenizi önermem, satın kurtulun. Zaten sisteminiz 8'den fazlasına ihtiyaç duymayacaktır.

2x4 1600Mhz D-C kullanılabilir, tamamen aynı olan 2 RAM'i (özellikleri ne olursa olsun) D-C kullanabilirsiniz. Başka markanın aynı özellikte olanını da alıp D-C olması için dua edebilirsiniz ama her zaman olmuyor.

Kingston DDR3 8GB(2x4) HyperX Fury 1600Mhz Bellek (HX316C10FK2/8) - Bellek (RAM) - Bilgisayar Bileşenleri

Kingston DDR3 8GB(2x4) HyperX Savage RED 1600MHz CL9 XMP Ram (HX316C9SRK2/8) - Bellek (RAM) - Bilgisayar Bileşenleri

Bunları önerebilirim. Alabiliyosanız Savage alın.

8GB yeterli olacaktır. Mhz ve Cl değerleri aynı ise kullanabilirsiniz bir sorun oluşmadan. Aynı değilse de deneyerek öğrenebilirsiniz. 3'ünü kullanırsanız, çift olarak aldıklarınızı A1 B1 şeklinde takarak Dual-Channel kullanabilirsiniz. Ben şahsen 2 GB RAM'i araya dahil etmenizi önermem, satın kurtulun. Zaten sisteminiz 8'den fazlasına ihtiyaç duymayacaktır.

2x4 1600Mhz D-C kullanılabilir, tamamen aynı olan 2 RAM'i (özellikleri ne olursa olsun) D-C kullanabilirsiniz. Başka markanın aynı özellikte olanını da alıp D-C olması için dua edebilirsiniz ama her zaman olmuyor.

Kingston DDR3 8GB(2x4) HyperX Fury 1600Mhz Bellek (HX316C10FK2/8) - Bellek (RAM) - Bilgisayar Bileşenleri

Kingston DDR3 8GB(2x4) HyperX Savage RED 1600MHz CL9 XMP Ram (HX316C9SRK2/8) - Bellek (RAM) - Bilgisayar Bileşenleri

Bunları önerebilirim. Alabiliyosanız Savage alın.
Öneri için teşekkürler. XMP desteğininin sadece bellekte olması yeterli mi?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı