300W PSU ile 750 Ti sistem kullanılır mı?

Arda K.

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba ,normalde kullanmakta olduğum High Power 500W PSU'mu teknik bir arızadan dolayı servise göndermek zorunda kaldım. Servise kargolama aşaması biraz uzun süreceği için aradaki zaman diliminde beni idare etmesi için bir PSU'ya ihtiyacım var ama çok para vermek istemiyorum. 300W'lık düşük bütçeli bir PSU alsam herhangi bir problem yaşar mıyım ? Belirtmek isterim oyun oynamayacağım, sadece günlük kullanımlar için kullanacağım.
Sistem:
Asus GTX 750 Ti 2GB O.C.
2x8GB Corsair Vengance
ASRock B450M-HDV R4.0
AMD Ryzen 3 3100

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce deneyimlemiş birisi olarak söylüyorum minimum 350 tavsiyem 420-450W 300 ne kadar yetiyoe gibi gelsede kaliteli marka değilse sıkıntı yaşarsın.

Bende 350Watt ile kullandım. İyi bir PSU ise kullanırsın. Adı sanı belli olmayan PSU kullanma ama o zaman kapanabilir oyunlarda PC belki.

PC yük altında olmadığı zaman kullanmanda sorun oluşmaz ama yük altındayken muhtemelen yetmez. PSU calculator ile hesaplamanız gerekiyor.

PC yük altında olmadığı zaman kullanmanda sorun oluşmaz ama yük altındayken muhtemelen yetmez. PSU calculator ile hesaplamanız gerekiyor.
Calucator ile hesaplama yaptım. Toplam 221W değer çıktı. Oyun oynamayı düşünmüyorum. Başlıkta ekran kartını başlıkta belirtmem sebebi ile belki yanlış anlaşılmış olabilir. Ders çalışmak için kullanacağım şu anlık.

Calucator ile hesaplama yaptım. Toplam 221W değer çıktı. Oyun oynamayı düşünmüyorum. Başlıkta ekran kartını başlıkta belirtmem sebebi ile belki yanlış anlaşılmış olabilir. Ders çalışmak için kullanacağım şu anlık.
O zaman sorun çıkarmadan kullanabilirsin. Yük altına girmedikçe maksimum watt değerini çekmiyor ama yük altına girmeyeceğini kesin şekilde belirlemen gerek. Donanım aygıtları kısmından ekran kartını devredışı bırakabilirsin. Aklında endişe kalmadan kullanırsın. İşlemcin ne bu arada? Sadece dahili grafik yongası varsa harici kartı devre dışı bırakabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı