3060 PC işlemci yükseltme

Overhead61

Decapat
Daha fazla  
ASUS TUF 3060 ekran kartım ve ASUS TUF B550 Plus ATX anakartım var. 280Hz monitörüm var. Ryzen 5 3600 ( X bile değil ) kullanıyorum stocka yakın bir fanla. Ryzen 5 5600X + güzel bir fan ikilisine geçmeli miyim? Sisteme bu daha iyi gider gibime geliyor. 1.5 yıl önce 5.600X olarak almıştım fakat ellerinde bitmiş 3.600le gönderip paranızın artan kısmını iade edelim mi dediler ben de babam ödediği için kendi hesap numaramı verdim iade ettiler bana da iyi oldu açıkçası gezdim o parayla şimdi işlemci alacağım ve ne yazık ki cebimden ödeyeceğim ... Güzel bir uprage olur mu? FPS oyunu oynuyorum.

Son düzenleme:
Tuf 3060 için 3600 işlemci x bile değil diyorsun darboğaz yapar . Kabul etmemen lazımdı aslında şimdi gecen aldıgın fiyatı bulabilmen imkansız ben 1480 TL ye almıstım 5600x modelini

Sormayın , bilgisayarlardan pek iyi anlamıyordum. 3.600X olarak gelecek zannetmiştim zaten , 1.5 yıl kullanır sonra değişirim işe başlayınca diye düşündüm fakat fiyatları uçtu. 4.350 tlye fansız kutusuz tray alıp üstüne 500tl vererek dark freeze x129 almak durumunda kaldım. 3.600 + everblast fanı 2.250 tl civarı okuturum diye düşünüyorum daha garantisi bile devam ediyor. Çok üzmedi fakat zamanında yapmak varken şimdi bu paraları vererek yapmak biraz üzdü açıkçası.

SSD ve anakartımı da güncelledim aslında şeytan diyor 2. ellerden PC topla kardeşine hediye et diye de mining olayları arttığından beri 2. el ekran kartı almaya korkar olduk.

Ryzen 5 5600 yeterli. Kalan parayı soğutmaya harcarsınız.

5600 veya 5600X alacaksan eğer soğutmaya yatırım yapman şart ben Wraith Prism ile kullanıyorum o bile yetmiyor boşta 50 altına inmiyor.
Sıvı soğutma şart mı yani ? Asus Tuf GT301 kasaya 240mm sığar mı ?

Kasamda sıvı soğutma için öndeki fanlarımı iptal etmem gerekiyor sanırım . TUF Gaming GT301|Kasa|ASUS Türkiye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…