3060 sistem ile yayın yapılır mı?

uFirat

Centipat
  • Anakart: ASUS TUF Gaming A520M-Plus
  • İşlemci: Ryzen 5 2600.
  • Ekran kartı: RTX 3060 12 GB.
  • RAM: 16 GB 3200 MHz.
  • Kasa: Corsair Spec-Delta 650W 80 Plus Bronze.
  • SSD: Samsung 970 EVO Plus 500 GB (okuma hızı 3400MB/Yazma hızı 2300 MB)

Arkadaşlar, bu sistem ile yayın yapılır mı?

Pıng ms 12
Download Mbps 48.78.
Upload Mbps 4.86.

İnternet değerlerim bunlar.

• Anakart: ASUS TUF Gaming A520M-Plus
  • İşlemci: Ryzen 5 2600.
  • Ekran kartı: RTX 3060 12 GB.
  • RAM: 16 GB 3200 MHz.
  • Kasa: Corsair Spec-Delta 650W 80 Plus Bronze.
  • SSD: Samsung 970 EVO Plus 500 GB (okuma hızı 3400MB/Yazma hızı 2300 MB)

Arkadaşlar, bu sistem ile yayın yapılır mı?

Pıng ms 12
Download Mbps 48.78.
Upload Mbps 4.86.

İnternet değerlerim bunlar.
Yapılır tabikide. Ama upload biraz düşük kalmış.

Ekran görüntüsü 2021-02-26 142158.png

Çatır çatırda yapılır yayın.
2600 ile Twitch'te çok yayın yapan gördüm.
Ayrıca darboğaz kavramını gözünde büyüten arkadaşlarada şu video üzerinden cevap vermek istiyorum.
Kısaca darboğaz olayı şudur;
İşlemci hızının ekran kartı hızına yetişememesi durumudur. Ama 2600 ile 3060 ikilisine bakıldığında, öyle darboğaz denildiği vakit FPS droplardan, donmalardan geçilemez diye bir durum söz konusu olamaz.
Ekran kartı %100 değil de,%85-90 kullanacak kendini. Bu da çözünürlüğe göre değişir tabii ki.
Ama insanlara bu darboğaz yapar, bunu kullanma diyerek anca heves kırarlar malum kişiler.
Siz şu videoyu izleyin ve yayınınızıda tıkır tıkır yapın.

Video;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çatır çatırda yapılır yayın.
2600 ile Twitch'te çok yayın yapan gördüm.
Ayrıca darboğaz kavramını gözünde büyüten arkadaşlara da şu video üzerinden cevap vermek istiyorum.
Kısaca darboğaz olayı şudur;
İşlemci hızının ekran kartı hızına yetişememesi durumudur. Ama 2600 ile 3060 ikilisine bakıldığında, öyle darboğaz denildiği vakit FPS droplardan, donmalardan geçilemez diye bir durum söz konusu olamaz.
Ekran kartı %100 değil de,%85-90 kullanacak kendini. Bu da çözünürlüğe göre değişir tabii ki.
Ama insanlara bu darboğaz yapar, bunu kullanma diyerek anca heves kırarlar malum kişiler.
Siz şu videoyu izleyin ve yayınınızıda tıkır tıkır yapın.

Video;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gerçekten yorumlarınıza bayılıyorum. Darboğaz yaşayacaksınız diyorum sen diyorsun ki "Arkadaşın dediği gibi FPS droplarından, donmalardan geçilemez gibi bir durum yok" nerede diyorum ben bunu? Darboğaz yaşayacaksınız ve optimum performansı alamayacaksınız diyorum, kendi kendine bir şeyler çıkarıyorsun.

Ekran kartı %100 değil de,%85-90 kullanacak kendini.
Ekran kartı %100 kullanmayacak da %90 kullanacak diyorsun, bu bir performans kaybı değil midir?

Gerçekten yorumlarınıza bayılıyorum. Darboğaz yaşayacaksınız diyorum sen diyorsun ki "Arkadaşın dediği gibi FPS droplarından, donmalardan geçilemez gibi bir durum yok" nerede diyorum ben bunu? Darboğaz yaşayacaksınız ve optimum performansı alamayacaksınız diyorum, kendi kendine bir şeyler çıkarıyorsun.

Ben sizin onu dediğinizden bahsetmedim zaten. Kendim genelleme yaparak konuştum.
Yazıyı tam okuyamamışsınız sanırım.

Ben sizin onu dediğinizden bahsetmedim zaten. Kendim genelleme yaparak konuştum.
Yazıyı tam okuyamamışsınız sanırım.
Güzel R. Konuda darboğaz kelimesini kullanan tek kişi bendim ve bana kızgın emojisi bıraktınız. Üstüne böyle bir mesaj yazdınız, acaba kime ithafen yazdınız bu mesajı 🙄

Ayrıca okumadığım kısmı belirtir misiniz?

Genelleme yapıyorum 😎

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı