3060 sistemde RDR2 düşük FPS

Umutcengz

Hectopat
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Arkadaşlar videoları izlediğimde 90 FPS falan alıyorlar oyunda, tamam her şeyi aynı değil 90 alamayabilirim ancak benim yer yer 48'lere falan düşüyor, grafik ayarlarını Ultra'dan yükseğe indiriyorum yine düşüyor, sanki ucu ucuna 60 veriyor, çok sık 60 FPS'in altına düşüyor, bunun sebebi nedir? ASUS TUF RTX 3060 Ryzen 5 5600X işlemci ve 16 GB RAM'e sahibim, oyunum HDD'ye kurulu.

Ayarlar bu şekilde. Her ALT+TAB attığımda penceleri tam ekrana geçiyor birde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Video bu hocam.

Hocam drop değil, kasma değil, böyle dalgalanma mı desem bilmiyorum ama akıcı değil gibi.

Burada gözüme takılan Ağaç Tesselasyonu oldu. Onu da kapatın, %10 etkisi var diye biliyorum. Su Fizik Kalitesi'ni tam ortaya getirin. Çim Detay Seviyesi'ni de ortadan bir üste getirin, 6.seviyeye.
Tam Çözünürlüklü Ortam Aydınlatma'yı da kapatın.

Kaplama Kalitesi'ni de en yükseğe alın. Performansa fazla etkisi yok ama görsellikte etkili baya.

Ve Vulkan API kullanın DirectX yerine.

Son düzenleme:
Ayarlar bu şekilde. Her ALT+TAB attığımda penceleri tam ekrana geçiyor birde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Video bu hocam.

Hocam drop değil, kasma değil, böyle dalgalanma mı desem bilmiyorum ama akıcı değil gibi.

6600 xt ile ultra da 70 fps alıyorum. Hdd şüpheli gibi.

Arka planda çalışan bir zararlı olmadığına emin miyiz? FPS düştüğü sıralarda donanımların kullanım yüzdeleri, frekansları, ısıları ne durumda oluyor?
Hocam kart kullanımı %93-97 arası, sıcaklık 55 i geçmiyor, işlemci ısısını bilmiyorum ,kullanımda 50 civarıydı sanırsam. Ama işlemci sıcak muhtemelen. Frekanslar hakkında hiç bir fikrim yok, arka planda çalışan bişey yok..

Technopat Haberler

Geri
Yukarı