3060 Ti 70-80 derece normal mi?

Merhaba arkadaşlar. Bilgisayarım FIFA 23, GTA 5, Valorant gibi oyunlarda çok ısınıyor ekran kartı derecesi 65-70-80 arası gidiyor. Kasaya elimi vurduğum zaman elim yanıyor neredeyse.

Sistem.
3060 Ti.
i5 12400F.
Kasanız nedir?

Kablolama çok karışıksa hava akışında problem olabilir, ya da kasanın temizliğini kontrol edin.
4 ay oldu pc yi alalı ve hiç temizlemedım.

Ekran kartının sıcak olmasını anlarım da kasa nasıl o derece ısınır? Masa altında kuytu bir yere mi koydunuz? Arkası duvara sıfır mı?
Masanında altında. duvara cok da yakın degıl aslında.

El ile donanım sıcaklığı ölçülmez. Sıcaklıklar oynadığınız oyuna, grafiklere, ekran kartı yüküne göre değişkenlik gösterebilir. 80 derece ekran kartı için sorun teşkil edecek bir değer değil fakat duruma göre daha serin çalışması da sağlanabilir.

Benim külüstür bile

Hangi kart tam olarak?

4 ay oldu pc yi alalı ve hiç temizlemedım.

Masanında altında. duvara cok da yakın degıl aslında.
Masa altında ise ve masa duvara sıfır sa sıcak hava çıkamaz, kasa sıcak içinde boğulur. Ben el yakan kasa daha duymadım.

Masa altında ise ve masa duvara sıfır sa sıcak hava çıkamaz, kasa sıcak içinde boğulur. Ben el yakan kasa daha duymadım.
Yani elimi koyuyorum ama. çok da yakmıyor gibi nasıl anlatsam bilmiyorum.

Hocam egzoz fanını da bir kontrol edin bence. Ters takılma durumu falan olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…