3060 Ti için darboğaz yapmayacak işlemci önerisi

Bütçe
Piyasayı bilmediğim için bütçe söyleyemiyeceğim.

DeliKaplumbaga

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Kingston Hyperx Predator 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16
Anakart
B460 AORUS PRO AC
Oyunlarda beklediğim performansı anladığım kadarıyla işlemcim yüzünden alamıyorum. Anakartı da soketin çok eski bir soket türü olduğu için yenilemem gerekebilir. Nasıl bir işlemci alsam ekran kartımı darboğaz almadan hem kullanabilir hem de düşük bir fiyata kapatabilirim.

B460 Aorus Pro AC (LGA 1200)

RAM miktarını da 8 GB daha arttırmalısınız.
Pardon yanlış belirtmişim iki slotun ikisi de dolu.
i5-11400f işinizi görür.
Görmesine görür de elimde şuanda i5-10400F var ve bir sürüm yükseltmeyi gereksiz buluyorum evet aralarında büyük farklılıklar var ama gelecekte fiyatlar malum artıcağı için anakartı da değiştirsem daha mantıklı olmaz mı?

AMD B550 yongalı anakart ve AMD Ryzen 5 5600 işlemci ile yükseltme sağlayabilir ve elinizdekileri satabilirsiniz.

Eğer geleceğe yönelik tam bir güvence istiyorsanız Ryzen 7 5800X3D almanız çok daha iyi olur.
Fiyat açısından bu ekran kartı ile sizce onu almam mantıklı olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Evet, olur. Zira sadece bugünü değil, gelecekte yapacağınız yükseltmeleri de hesaba koymalısınız. Ayrıca bugün giriş seviyesi bir ekran kartı bile kullansanız sonunda 3D ibaresi barındıran AMD işlemciler %20'ye varan daha yüksek FPS oranları sağlayacaktır.

Pardon yanlış belirtmişim iki slotun ikisi de dolu.

Görmesine görür de elimde şuanda i5-10400F var ve bir sürüm yükseltmeyi gereksiz buluyorum evet aralarında büyük farklılıklar var ama gelecekte fiyatlar malum artıcağı için anakartı da değiştirsem daha mantıklı olmaz mı?
Evet, anakartı değiştirirseniz yeni nesil işlemciler daha güçlü ve daha F/P...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı