Oyunlarda beklediğim performansı anladığım kadarıyla işlemcim yüzünden alamıyorum. Anakartı da soketin çok eski bir soket türü olduğu için yenilemem gerekebilir. Nasıl bir işlemci alsam ekran kartımı darboğaz almadan hem kullanabilir hem de düşük bir fiyata kapatabilirim.
Intel® Core™ i5-11400F İşlemci (12M Önbellek, 4,40 GHz'e kadar) özellikler, teknik ayrıntılar ve teknolojilerle ilgili bilgileri içeren hızlı referans kılavuzu
Intel® Core™ i5-11400F İşlemci (12M Önbellek, 4,40 GHz'e kadar) özellikler, teknik ayrıntılar ve teknolojilerle ilgili bilgileri içeren hızlı referans kılavuzu
Görmesine görür de elimde şuanda i5-10400F var ve bir sürüm yükseltmeyi gereksiz buluyorum evet aralarında büyük farklılıklar var ama gelecekte fiyatlar malum artıcağı için anakartı da değiştirsem daha mantıklı olmaz mı?
Evet, olur. Zira sadece bugünü değil, gelecekte yapacağınız yükseltmeleri de hesaba koymalısınız. Ayrıca bugün giriş seviyesi bir ekran kartı bile kullansanız sonunda 3D ibaresi barındıran AMD işlemciler %20'ye varan daha yüksek FPS oranları sağlayacaktır.
Pardon yanlış belirtmişim iki slotun ikisi de dolu.
Görmesine görür de elimde şuanda i5-10400F var ve bir sürüm yükseltmeyi gereksiz buluyorum evet aralarında büyük farklılıklar var ama gelecekte fiyatlar malum artıcağı için anakartı da değiştirsem daha mantıklı olmaz mı?