3060 Ti + Ryzen 5 2600 2K performası nasıl olur?

Korvo17

Hectopat
Selâmlar dostlar. Fikir ayrılığına düştüm ve sizlere danışmak istedim. Dayımın bilgisayarı için yükseltme yapmak istiyoruz. Şu an 1660 Ti kullanıyor, bunu satıp 3060 Ti almak istiyoruz. Ama biliyoruz ki kartın tam performansını alamayacağız. 2K çözünürlük de, 3200 MHz 8×2 RAM ve Ryzen 5 2600 birlikteliği ile çok performans kaybı yaşar mıyız? YouTube'dan baktım incelemelere, ekran kartının tamamen kullanıldığı oyunlar da var, işlemcinin ekran kartına yetişemediği oyunlar da var, en çok da Online kısımda. Neyse ki dayım Online oyuncusu değil 😄 Ekran kartını almak istiyoruz, piyasa belli olmuyor malum. İşlemciyi her zaman değiştirme şansımız var, şu an için olmasa da. Sizlerin değerli görüşlerini almak istiyorum.

RTX 3060 Ti'ın uzun kullanım için asıl çözünürlüğü 1080p olmalıdır. Rekabetçi oyunlar oynanmayacağına göre AAA oyunlar özelinde 1440p'de RTX 3060 Ti zamanla düşük bir performans verecektir. Pek tabii 1080p'de darboğaz yaşanması olasıdır ama işlemci değişene kadar böyle kullanın bence. Ayarları da en üst seviyeye çekin gitsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı