Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı, çözümünü bulamıyorum.
Bilgisayarla oynarken monitörüm bir anda kararıp geri geliyor, DisplayPort ile bağlıyorum. ekran kartında 3 girişi var, 3'ünü de deneyerek yaptım, kablomu da denedim ama düzelmedi.
Monitörüm Samsung Odyssey G5 27 inç, ekran kartım RTX 3060 Ti mini.
Kablo değiştim.
Ekran kartı güncelledim.
PC formatladım.
Monitörünüz hdr destekli mi ?
Eğer öyleyse, açılışta masaüstü görüntüsü geldikten sonra, hdr aktif edilirken 1 2 s n civarı ekran kararıp geri geliyor.
Stabil kullandığınız driver hangisi ise önceden ona dönün, çeviri varsa yapma ihtimali olabiliyor. Çevirici yok ve stabil kullandığınız driverda aynı sorun oluyorsa ekran kartı arızası gibi. PSU değişebilirsiniz. Sorun DP kablosunda da olabilir ( monitörden ekran kartına giden kablo). Ekran kartınızın kutusundaki kabloyu deneyin isterseniz bir.
Stabil kullandığınız driver hangisi ise önceden ona dönün, çeviri varsa yapma ihtimali olabiliyor. Çevirici yok ve stabil kullandığınız driverda aynı sorun oluyorsa ekran kartı arızası gibi. PSU değişebilirsiniz. Sorun DP kablosunda da olabilir ( monitörden ekran kartına giden kablo). Ekran kartınızın kutusundaki kabloyu deneyin isterseniz bir.
Söylediğim nedenden dolayı ise. Ben de çözüm bulamadım. Tam emin olmamakla birlikte, sanki win 10 da yoktu 11 e geçince yapmaya başladı. (Win 10 da otomatik hdr seçeneği yoktu sanırım. )
Masaüstü geliyor ekran kararıp yeniden masaüstü görüntüsü geliyor.
Bende bu şekilde oluyor. Sizde de bu şekilde oluyorsa. Hdr kapatıp. Bilgisayarı kapatıp yeniden açıp bir deneyin.