Mining yapılır mı sorusu saçma derken size değildi. Daha zarar verip vermediğini bilmiyor, merak ediyor soruyorsunuz. Onlar bilmedikleri halde zarar veriyor diye iddia atıyor ortaya.Hocam bu sorumun saçma olma sebebi konu hakkında çok bir bilgimin olmaması kusura bakmayın.
Neden yapamasın? LHR model bile 42-43 mh veriyor ki bu iyi bir değer. Ayrıca konu sahibi mining amacı ile almıyor kartı. Sadece boş duracağına mining de yapayım düşüncesinde.LHR V2 bir model alırsanız, mining yapamazsınız. Çok düşük mining performansı veriyor kart. LHR'sini atlatabildiğiniz modelleri de bu dönemde bulabileceğinizi sanmıyorum.
3060 Ti LHR modelleri 42-43 vermiyor hocam. O yüzden LHR V2'lerde yapılmıyor. Normalde LHR'yi atlatıp 50 mh alabiliyoruz ancak V2'lerde bu söz konusu değil.Neden yapamasın. LHR model bile 42-43 mh veriyor ki bu iyi bir değer. Ayrıca konu sahibi mining amacı ile almıyor kartı. Sadece boş duracağına mining de yapayım düşüncesinde.
6 ay mining yapıp da LHR kart çok düşük performans veriyor demeniz üzücü gerçekten. %70-75 verim alınması çok düşük anlamına mı gelir sizce ? Diğer dediklerinize kısmen katılıyorum.Oyunlarda FPS düşüşü mü yaşadın? Hangi kartla yaptın, ne kadar uzun süre yaptın? Bu tarz detayları açıklamadan açıklamanı olduğu gibi kabul mu edeceğiz? Ne kadar FPS kaybettin, mining yapmayı bıraktıktan sonra kartın fanlarını temizleyim, termal macun ve pad değişikliği yaptın mı? Yapmadıysan tabii ki FPS düşecek çünkü uzun süredir sıcakla kavga eden macun ve padler artık yeterince ısı iletemiyor olacak. Yani sallamasyon değil, elinizdeki verilerle konuşacaksınız.
2060 Super kartımla (MSI Ventus) 6 ay mining yaptım. Mining yapmaya başlamadan önce 9300 furmark skoru elde ediyordu 1080p benchmarkta. 6 ay sonunda temizlik sonrasında kartım yine 9300 furmark skoru elde ediyordu. Şuan aile evinde tatilde olmasam, rahat rahat tüm bu SS'leri atardım. Desteksiz sallamayın.
3060 Ti henüz almadıysanız, aldıktan sonra mining yapabileceğinizi sanmıyorum. Mining yapmak mantıklı mı, değil mi sorusu aptalca. Asıl soru o kartla yapıp, yapamayacağınız. LHR V2 bir model alırsanız, mining yapamazsınız. Çok düşük mining performansı veriyor kart. LHR'sini atlatabildiğiniz modelleri de bu dönemde bulabileceğinizi sanmıyorum.
Şuna ek; aktif olarak 2x3080'le mining yapıyorum. Siz elektrik hü, karta zarar geliyo hü derken ayda minimum 3k para atıyor kart bana. Eth'ın iyi olduğu dönemlerde 4.5-5k'lara kadar çıkıyor gelir. Ha ek olsun, arada kartları durdurup bir de oyun performanslarına bakıyorum şu karta zarar geliyor hü diyenlerin iddialarının aksini kanıtlamak için. Haziran başında sistemimi miningi yaptığım yere getirdiğimde, birde Sosyal'de blog girdisi oluşturur onun detaylarını paylaşırım.
3060 Ti LHR modelleri 42-43 vermiyor hocam. O yüzden LHR V2'lerde yapılmıyor. Normalde LHR'yi atlatıp 50 mh alabiliyoruz ancak V2'lerde bu söz konusu değil.
Bende 3060 LHR V2 var ve denediğim de 37-38 mh alıyor. 3060 Ti modeli de 42-44 civarı alabiliyor. Bilgilerini gözden geçir bence3060 Ti LHR modelleri 42-43 vermiyor hocam. O yüzden LHR V2'lerde yapılmıyor. Normalde LHR'yi atlatıp 50 mh alabiliyoruz ancak V2'lerde bu söz konusu değil.
Bütçe kasa için 20k civarına çıkardım. 3070 kaydadeğer bir yükseltme sağlarsa mining tarafında arttıradabilirim.Ekran kartı bütçen nedir? 3080 olur. 3070, 6800, 6900.6800 ve 6900 kullanan ve takip eden arkadaşlar ekran kartı ile düşüncelerini yazacaktır.
Bahsettiğim mevzuda bu zaten. İlk çıktıklarından beri LHR'ler ancak LHR ve LHR V2 var. LHR olanları driver ile aşabiliyordunuz. İlk sürümleri. LHR V2'leri aşamıyorsunuz.3060 Ti, 3070 Ti, 3080 Ti doğuştan LHR zaten. LHR model yazmasa da LHR. Gayet güzel kazım oluyor beni üzmedi diğerlerini üzmez. Bugün ekran kartı alacak olsam 3080 alırdım o ayrı. Bir kez alıyoruz.
Yaptığınız ayarları, driver sürümünü ve mining yaptığınız yazılımda yaptığınız ek ayarları paylaşır mısınız? Doğruysa, bilgilerimi güncellerim. Sabit fikirli, dediğim dedik bir insan değilimdir. Doğrusu kanıtlanan her şeyi alır kabul ederim.Bende 3060 LHR V2 var ve denediğim de 37-38 mh alıyor. 3060 Ti modeli de 42-44 civarı alabiliyor. Bilgilerini gözden geçir bence
V2 de aşılıyor. Elinizde varsa deneyin hatta.Bahsettiğim mevzuda bu zaten. İlk çıktıklarından beri LHR'ler ancak LHR ve LHR V2 var. LHR olanları driver ile aşabiliyordunuz. İlk sürümleri. LHR V2'leri aşamıyorsunuz.
Bahsettiğim kartlar LHR V2 zaten. Normal LHR olan 3060 49 mh alırken LHR V2 modeller 37 alabiliyor.Bahsettiğim mevzuda bu zaten. İlk çıktıklarından beri LHR'ler ancak LHR ve LHR V2 var. LHR olanları driver ile aşabiliyordunuz. İlk sürümleri. LHR V2'leri aşamıyorsunuz.