Sorun bios güncellemesindedir, son sürüm bios yükleyince geçecek. Am5 sistemler geçtiğimiz ay çıkan bios update ile stabil hale geldi, bir de expo/xmp/doccp profili devre dışı bırakıp rami stock kullanarak deneyin. Ama dediğim gibi bios son sürüm olmalı.
Sorun BIOS güncellemesindedir, son sürüm BIOS yükleyince geçecek. AM5 sistemler geçtiğimiz ay çıkan BIOS Update ile stabil hale geldi, bir de expo/xmp/doccp profili devre dışı bırakıp RAM'i stock kullanarak deneyin. Ama dediğim gibi BIOS son sürüm olmalı.
Öncelikle teşekkür ederim. Ama BIOS'u İncehesap güncelleyerek gönderdiğini iddia ediyor. 6 Haziran tarihinde güncellendi en son. Bir daha gunceleyeyim mi?
Öncelikle teşekkür ederim. Ama BIOS'u İncehesap güncelleyerek gönderdiğini iddia ediyor. 6 Haziran tarihinde güncellendi en son. Bir daha gunceleyeyim mi?
Bence sürümü kontrol edin , o anakart için en güncel bios 16 mayısta yayınlanmış, eğer o yüklüyse bu durum expo/xmp/doccp profillerinden kaynaklanıyordur,. Bios güncellenmemiş olabilir, ben de aldığım zaman en son sürüm yüklü değildi
Bence sürümü kontrol edin , o anakart için en güncel bios 16 mayısta yayınlanmış, eğer o yüklüyse bu durum expo/xmp/doccp profillerinden kaynaklanıyordur,. Bios güncellenmemiş olabilir, ben de aldığım zaman en son sürüm yüklü değildi
Cmos jumperdan bios resetlemeyi deneyin, anakart manualinde cmos jumperın yeri gösterilir. eğer öyle dahi girmiyorsa sorun ya işlemcidir ya da ram, geri götürüp incehesaba yaptırmak da bi seçenek
CMOS jumperdan BIOS resetlemeyi deneyin, anakart manualinde CMOS jumperın yeri gösterilir. Eğer öyle dahi girmiyorsa sorun ya işlemcidir ya da RAM, geri götürüp incehesaba yaptırmak da bir seçenek.
Cmos jumperdan bios resetlemeyi deneyin, anakart manualinde cmos jumperın yeri gösterilir. eğer öyle dahi girmiyorsa sorun ya işlemcidir ya da ram, geri götürüp incehesaba yaptırmak da bi seçenek