3060 Ti vs 4060 Ti vs RX 7700 XT

Karşındakini yaşına göre yargılayan ve manyak diyecek bir velet ile tartışmam. Askerde benimle mi nöbet tuttun aslan parçası? Git liseli arkadaşlarına anlat durumu.

Senin hesabına göre foruma 6 yaşında kayıt olmam lazım. Önce işkembeden sallamamayı öğren.

Son düzenleme:

FSR3 iyi demiyorum ama DLSS3 sadece bunlarda var ve kaç tanesini oynuyorsunuz aktif olarak? Söylesene bana.
Bu listeye sonradan eklenmiş oyunlar illa vardır ama halihazırda zaten dişe kovuğa dokunur oyunların çoğunda yok DLSS3.

Tek videodan çektiklerim 2K performans testinden aldıklarım bunlar. 2K'da bak kullanımlara bunların her biri farklı oyunlar. Böyle 20 tane daha oyun atarım sana. Sen kendin 5 senede 2 kart kullanıyorsun benim elimden 20 kart geçiyor. Kullanımların anlık düşmesi veya yüzde 98-97'de olması senin performansına vereceği eksi maximum 1-2 FPS. Sana problem açabilecek kısım yüzde 1'lik kısım orada zaten abartı bir düşüş varsa asıl o senin sistemde bir problem olduğunu işaret eder.

Gene SS'lerde olduğu gibi NVIDIA 8 GB koymuş abi ya diyenlere bir şey olmaz zaten kartın gücü 8 GB VRAM kullanacak kapasitede değil diyorsam. AMD'ye VRAM fazla koyuyor diye övenlere de evet koymak zorunda çünkü kartları daha fazla VRAM harcıyor demem ile aynı şey. Tek bir yeri abii yaaa deyip savunmanın alemi yok. Hala daha yazılarımda NVIDIA'nın bazı konularda daha iyi olduğunu söylüyorum ama klasik kullanıcı aynı fiyata veya daha ucuza daha iyi performans alacaksa da gidip bir tarafı tutmanın alemi yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gereksiz bir tartışma içerisindesiniz. Yazılım konusunda NVIDIA’nın daha iyi olduğunu herkes biliyor. Kartlara göre farklılık gösterse de AMD’nin kas gücünde üstün olduğu kartları da var. Üstelik bunu daha uygun bir fiyata yapıyor. RTX veya DLSS gibi teknolojileri kullanmak isteyen biri hiç düşünmeden NVIDIA almalıdır. Yüksek FPS isteyen biri bütçesine göre AMD tercih edebilir. AMD ve NVIDIA şu an birbiriyle kıyaslanacak düzeyde değil.

Zaten hocam 4060 Ti alan adam RT açmak için almayacak. DLSS 3 farkı var deniyor ama oda kısıtlı oyunlarda var. O yüzden diyorum sadece oyun oynayacak adam daha iyi performans vereni alsın diye. Hala yok sürücü yok Power spike yok kullanım değeri uzatıyor da uzatıyor.

Sıradan kullanıcı için NVIDIA'nın sunduğu çoğu özellik zaten gereksiz ve 3. parti programlar daha iyisini zaten yapıyor.

Öncelikle 3060 Ti'nin zamanı bir tık geride kaldı onu eledim. Ha benim ekran kartım ama şu an sistem kursam listemde bile olmaz. Nedeni kötü, leş vs. olduğundan değil zamanı geçiyor. Yeni çıkacak AAA oyunlarına adapte olamayabilir. Bu nedenle 3060 Ti eledim.

Geriye 4060 Tİ ve RX 7700 XT kaldı. Burada tamamen kullanıcı beğenisi önemli. Ben 31'im ve bu zamana kadar aldığım tüm pcler intel + nvidia oldu. Hala da böyledir. Bu nedenle benim oyum 4060 Tİ'den yana olacaktır. AMD'nin bir kez laptop kullandım çok kötüydü ve geri iade etmiştim.

Şimdi... Asıl olay senin bu kartları ne amaçla kullanacağın. Valo ya da CS 2 içinse 3060 Tİ de işini görür. Ama 'ben sadece AAA oyunlar oynayacağım' dersen o zaman 4000 serisine bakabilirsin. Çünkü Cyberpunk, Elden Ring ya da Ghost of Tsushima oynamak için artık 4000 seriye geçmek gerek. Ben bu 3 oyunu ve diğer AAA ve playstation oyunlarını denedim. İ5 12400f + 3060 Tİ sistemde asla üzülmedim. Sadece anlık drop yediğim yerler oldu onlar da oyunun optimizasyonun ötürü olduğunu öğrendim. Bunlar haricinde kasma, donma, mavi ya da siyah ekran yemedim. Tabi sonuçta elektronik alet ve insan gibi kullanmazsak ne olursa olsun elimize alırız.

AMD’ye geçmişinden dolayi ön yargıyla yaklaşmaları çok normal. Bu anormal bir şey değil. 6000 serisinden sonra sürücü problemlerini eskiye nazaran düzelttiklerini söylüyorlar. Kullanıcılardan da gelen yorumlar genelde bu şekilde. DLSS ve FSR sadece FPS olarak kıyaslanamaz bu arada. Görüntü kalitesinin ne kadar bozulduğu da çok önemli. FSR’de görüntü çamur gibi oluyor diyen bir çok insan var. Işın izleme teknolojisinde halen NVIDIA ile rekabet edebilecek düzeyde değil. Ben bu teknolojileri kullanan birilerine henüz denk gelmedim. Açıkçası bende kullanmıyor ve bir o kadar gereksiz buluyorum. Ama kullananlar insanlar var ve zaten bu teknolojileri hep NVIDIA getirdi. AMD sonradan takip etti. NVIDIA’nın en iyi olması çok normal. Rakibi yok çünkü. Ama şu an bu özellikleri kullanmamasına rağmen, belki ileri de kullanırım ya da belki ileri de lazım olur diye NVIDIA almak mantıksız değil. Bu kadar yüksek tepki vermenize gerek yok. NVIDIA her zaman AMD’ye göre daha sorunsuz deneyim sundu. Tabi ki insanlar daha az sorun yaşamak için NVIDIA tercih edecekler. Neden gidip sürekli bir problem çözmekle uğraşsınlar ki? Daha sorunsuzu zaten var. Neden risk alsınlar?

RT kullanacak adam şuan 4070 super veya üstü bir kart alır hocam. Bunun altında RT kurtarmıyor malesef çünkü RT+DLSS'yi dengeli modda açmaktansa hiç RT açmam. Dlss'de FSR'de kalite modu altında az da olsa görüntüyü bozuyor. O yüzden gerek yok. Ayrıca dediğim gibi hala çoğu oyunda bunların güncel sürümleri de bulunmuyor. O yüzden gidip sıradan bir oyuncunun en ucuza en iyi performansı alacağı kartı alması lazım. Bu adam gidip herhangi bir oyunu oynarken gidip performansa bakacak öncelikle çünkü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…