3060 Ti vs 4060

airenxa

Decipat
Her halükarda 3060 Ti 4060'ı eziyor. 3060 Ti 4 senelik kart. 4060 1 senelik. DLSS olayına gelirsek 4060 3060 Ti'yi geciyor fakat fg moduyla 3000 serisinde DLSS kullanılabiliyor, ne yapayım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam RTX 4060 alırdım. Sırf bir moda sırtımı yaslamam açıkçası.

Moda bel bağlayıp kart alıcak halimiz yok dostum. 4060 daha iyi bir seçenek Frame Generation farkı ile. O mod hala stabil çalışmıyor.

3060 Ti o kadar da ezmiyor, aralarında küçük performansı farkı var. RTX 4060 çok daha doğru tercihtir, DLSS ve FG avantajı, yeni ve güncel bir kart.

Her halükarda ezdiği falan yok, pek çok oyunda benzer performanstalar yine pek çok oyunda da karşılıklı olarak yer yer 3060 Ti ezip geçerken yer yer de 4060 ezip geçiyor ki muhtemelen bu yıl sonuna kadar gelecek güncellemeler ile RTX 4060'ın performansı daha stabil bir hale gelecektir RTX 3060 Ti karşısında. NVIDIA gibi bir firma fg modunun önünü tıkamak için her yolu deneyecektir, ayrıyeten gayrı resmi bir çözüm tüm oyunlarda sorunsuz çalışacağının ya da belirli Online oyunlarda dosya değişikliği sebebi ile VAC vs gibi konularda sorun yaratmayacağının garantisi yok. Hadi bunu eleyip FSR'ı baz alalım diyeceğim ancak FSR tarafında da DLSS'e oranla belirgin görsel kayıp sorunu var. İlaveten kartın bir tanesi diğerinden en az 3-4 yıl fazla güncelleme desteği alacak. RTX 3060 Ti'ı tercih etmek gibi ciddi bir fiyat avantajı sunması lazım ki oda yok, RTX 3060 Ti'ın sıfırı parasına ikinci elden RX 6800 gibi bir ekran kartı alın o zaman her iki kartıda delip geçsin.

hocam 4060 kullanıyosunuz sanırım fps değerleriniz nelerdir?

Hocam 4060 kullanıyosunuz sanırım FPS değerleriniz nelerdir?

Hocam benimki mobil versiyon, masaüstü ile arasında ortalama %10 fark var denilebilir. Forza Horizon 5 RTX DLSS kapalı RTX dahil her şey Ultra'da ortalama 100 FPS civarında oynatıyor, Extreme'e alamıyorum zira 8 GB VRAM burada yetersiz kalıyor. Genel olarak herhangi bir oyunda DLSS açmaya ihtiyaç duymuyorsunuz. Dilerseniz RDR2, Cyberpunk 2077, GTA V ve FH5 ile benchmark yapıp akşam paylaşabilirim ancak dediğim gibi ortalamada masaüstü'nün %10 gerisinde değerler verir.

anladım hocam eğer sizin için bi sıkıntı olmazsa paylaşırsanız çok sevinirim çünkü bu işler için iyi bi araştırma gerekiyor

hocam 4060 kullanıyosunuz sanırım fps değerleriniz nelerdir?
Masaüstünde 4060 kullanıyorum, test videolarına göz atabilirsin. Aradaki FPS değeri 5-10 oynar bir çok oyunda. Yarı yarıya düşük güç tüketimi, kart daha 6 ay önce çıkış yaptı arada kalmanı gerektirerecek bir durum ya da veri göremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…